ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ αύξηση στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στο Μόναχο!

Η Stadtwerke München θα αυξήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 122,7 τοις εκατό από την 1η Ιανουαρίου. Ένα νοικοκυριό δύο ατόμων με κατανάλωση 2.500 κιλοβατώρες ετησίως θα πρέπει τότε να πληρώνει 1.676 ευρώ αντί των 753 ευρώ που ισχύει σήμερα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η δημοτική επιχείρηση (SWM).

Ο λόγος για την αύξηση των τιμών είναι οι υψηλές τιμές εμπορίας, τα αυξημένα τέλη για τους διαχειριστές του δικτύου και οι υψηλότερες νόμιμες εισφορές. Η SWM είναι ο βασικός προμηθευτής στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βαυαρίας, αλλά έχει διανομή σε παγγερμανικό επίπεδο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει ένα “φρένο στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας” για μέρος της τρέχουσας κατανάλωσης. Μόλις αυτό συγκεκριμενοποιηθεί και ρυθμιστεί με νόμο, θα μεταβιβαστεί πλήρως, τόνισε η SWM.

“Εάν κάποιος έχει δυσκολίες στην πληρωμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, του ζητάμε να επικοινωνήσει μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Μαζί θα βρούμε μια λύση, όπως ένα πρόγραμμα δόσεων, αναβολή της ημερομηνίας πληρωμής ή χρήση των διαφόρων επιλογών κοινωνικής υποστήριξης”, δήλωσε ο διευθυντής εξυπηρέτησης πελατών Stefan Tauber.

Ο επικεφαλής της SWM Florian Bieberbach δήλωσε: “Δεν θα κόψουμε το ρεύμα σε όποιον επικοινωνήσει μαζί μας και προσπαθήσει να βρει μια εποικοδομητική λύση”.

Άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνουν επίσης σημαντικά τις τιμές. Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο, η Βαυαρική Ένωση Ενέργειας και Ύδρευσης (VBEW) θεωρεί ότι “οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα διπλασιαστούν”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.