Απλήρωτος λογαριασμός Γερμανία: Διακοπή ρεύματος ή φυσικού αερίου;

Όσοι δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο παρά τις υπενθυμίσεις, μπορεί να διακόψουν τη σύνδεσή τους από την εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Μετά από μια σημαντική μείωση το έτος 2020, ο αριθμός των αποσυνδέσεων αυξήθηκε και πάλι το 2021.

Τι σημαίνει αυτό για το 2022 εν μέσω της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία;

Ακόμη και πριν από τη δραματική αύξηση των τιμών της ενέργειας ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, ο αριθμός των διακοπών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών αυξήθηκε και πάλι.

Πέρυσι, ο αριθμός των αποσυνδέσεων ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά δύο τοις εκατό σε περίπου 235.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της νέας έκθεσης παρακολούθησης του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Δικτύων και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Καρτέλ.

Ο αριθμός των διακοπών φυσικού αερίου αυξήθηκε ακόμη και κατά περίπου 12 τοις εκατό σε περίπου 27.000. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 0,4 τοις εκατό όλων των πελατών ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου το 0,2 τοις εκατό όλων των πελατών φυσικού αερίου στη Γερμανία επηρεάστηκαν από διακοπές παροχής.

Ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των διακοπών το 2022 στη Γερμανία;

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για το 2022. Ωστόσο, η αύξηση του ενεργειακού κόστους το 2022 θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους πελάτες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου σε καθυστέρηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε αύξηση των αποσυνδέσεων, είπαν.

Πότε μπορεί να μπλοκάρει ο προμηθευτής στη Γερμανία;

Ισχύουν αυστηροί κανόνες για την αποσύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Στην περίπτωση της βασικής παροχής, η διακοπή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει καθυστέρηση πληρωμής δύο μηνιαίων δόσεων και τουλάχιστον 100 ευρώ.

Εάν δεν έχει συμφωνηθεί μηνιαία δόση, η καθυστέρηση πληρωμής πρέπει να ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα έκτο του αναμενόμενου ετήσιου ποσού.

Αυτό ισχύει τώρα και στον τομέα του φυσικού αερίου, όπου προηγουμένως δεν υπήρχε κατώτερο όριο.

Αποκλεισμός μόνο μετά από υπενθύμιση και ειδοποίηση στη Γερμανία

Εάν ένας πελάτης δεν πληρώσει μια οφειλή προς τον προμηθευτή του, θα λάβει πρώτα μια υπενθύμιση με έξοδα. Η παροχή ενέργειας θα διακόπτεται το νωρίτερο τέσσερις εβδομάδες μετά την προειδοποίηση διακοπής.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία της αποσύνδεσης πρέπει να ανακοινώνεται στον πελάτη οκτώ εργάσιμες ημέρες νωρίτερα.

Πέρυσι, περίπου 4 εκατομμύρια πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και περίπου ένα εκατομμύριο πελάτες φυσικού αερίου έλαβαν απειλή αποσύνδεσης.

Η αποσύνδεση δεν είναι επιτρεπτή εάν είναι δυσανάλογη. Αυτό ισχύει ιδίως εάν υπάρχει συγκεκριμένος κίνδυνος για τη ζωή ή τη σωματική ακεραιότητα των θιγομένων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.