Απόφαση δικαστηρίου: Το παγωτό του Aldi δεν έχει γεύση σαμπάνιας

Αμπελουργοί προσφεύγουν στο δικαστήριο του Μονάχου κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Aldi – και δικαιώνονται από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο.

Στο Μόναχο οι άνθρωποι ξέρουν τι γεύση έχει η σαμπάνια – τουλάχιστον στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο.

Το λεγόμενο “σορμπέ σαμπάνιας” που πωλούσε το Aldi δεν είχε γεύση σαμπάνιας. Οι Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας είχαν υποβάλει μήνυση, η νομική διαμάχη συνεχίζεται εδώ και χρόνια.

Τώρα, επιτέλους, η ετυμηγορία: Σύμφωνα με το δικαστήριο, το παγωτό δεν έχει γεύση σαμπάνιας, αλλά μάλλον “ζάχαρη αχλαδιού, κιτρικό οξύ και λίγο αλκοόλ”.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Aldi εκμεταλλεύτηκε αδικαιολόγητα τη φήμη της προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης “Champagne”. Οι δικαστές θεωρούν ότι αυτό είναι παραπλανητικό, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε.

Ωστόσο, μια δοκιμή στο δικαστήριο δεν ήταν δυστυχώς πλέον δυνατή: Η ημερομηνία λήξης του παγωτού ήταν το 2014.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.