Απόφαση σοκ της TUI Γερμανίας

Περικοπές στο τμήμα των επαγγελματικών ταξιδιών, First Business Travel, ανακοίνωσε η TUI Γερμανίας, απόφαση η οποία εξέπληξε δυσάρεστα τους συνεργάτες, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στο εν λόγω τμήμα του γερμανικού ταξιδιωτικού οργανισμού.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η διοίκηση πληροφόρησε το προσωπικό χθες ότι το τμήμα δεν θα συνεχίσει με την υπάρχουσα μορφή του, ως αυτόνομη μονάδα.

Όπως αναφέρθηκε, επίσης, σε εσωτερικό δελτίο πληροφόρησης των εργαζομένων, οι προηγούμενες δραστηριότητες επρόκειτο να μειωθούν στο ελάχιστο, ενώ τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον των 300 και πλέον εργαζομένων που απασχολούνται στο τμήμα και οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες της TUI Γερμανίας, “έπεσαν από τα σύννεφα” στο άκουσμα μιας τέτοιας απόφασης, αφού δεν υπήρχαν προηγούμενες ενδείξεις για μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του ομίλου.

Οι 30 περίπου franchisees δηλώνουν εξαγριωμένοι -ειδικά από τη στιγμή που η TUI ξόδεψε πρόσφατα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για την επανεκκίνηση της μάρκας.

Για αυτό, άλλωστε, της απονεμήθηκε το German Design Award 2020.

Βεβαίως, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι, η πανδημία “ισοπέδωσε” τα επαγγελματικά ταξίδια, με τη ζήτηση να παραμένει ακόμη στα “τάρταρα”.

Η δραστηριότητα στην οποία θα περιοριστεί το τμήμα First Business Travel θα αφορά στη ζήτηση από μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι από μεγάλους πελάτες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων της TUI, Frank Jakobi, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμη ευκαιρίες στην εξυπηρέτηση μικρότερων και μεσαίων επιχειρήσεων, απ’ όπου ξεκίνησε κάποτε το τμήμα της TUI και η πίεση στις τιμές τείνει να μην είναι τόσο υψηλή όσο με τους μεγάλους πελάτες.

Βεβαίως, όπως είπε, αυτό σημαίνει μια σοβαρή περικοπή από πλευράς εργαζομένων.

Ωστόσο, αναμένει ότι η διοίκηση της TUI Γερμανίας θα υποβάλει εποικοδομητικές προτάσεις, για εναλλακτικές θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, το νέο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που η TUI αποχωρίζεται από το τμήμα επαγγελματικών ταξιδιών της, με την πώληση του BCD Travel, πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Πηγή: money-touism.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.