Αποφασίστηκαν τα μέτρα καραντίνας για τα σχολεία της Γερμανίας

Οι υπουργοί Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων συμφώνησαν να αναθεωρήσουν τους κανόνες καραντίνας στα σχολεία.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Holetschek δήλωσε ότι ο πυρήνας της συμφωνίας ήταν να προσφερθεί στους μαθητές όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία από τις λοιμώξεις, παρέχοντας ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερη διά ζώσης διδασκαλία.

Κατά συνέπεια, τα μέτρα καραντίνας θα πρέπει να επηρεάζουν μόνο τις άμεσες επαφές, όπως μαθητές που κάθονται στο ίδιο θρανίο, αλλά όχι πλέον ολόκληρες τάξεις.

Η καραντίνα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον πέντε ημέρες. Μετά από αυτό, σύμφωνα με τον Holetschek, οι μαθητές μπορούν να υποβληθούν σε τεστ που εφόσον είναι αρνητικό διακόπτει την καραντίνα.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές θα μπορούν να αποφασίζουν διαφορετικά σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Οι νέοι κανονισμοί ισχύουν επίσης για τις εγκαταστάσεις φροντίδας παιδιών, όπως παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.