Αποποινικοποίηση της εγκατάλειψης τροχαίου χωρίς σωματική βλάβη

Μέχρι σήμερα, αν χτυπήσετε ένα άλλο αυτοκίνητο, δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψετε τον τόπο του ατυχήματος, ακόμη και αν υπάρχει μόνο μια γρατζουνιά στο χρώμα.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης επιθυμεί τώρα να υποβαθμίσει τα ατυχήματα με εγκατάλειψη σε πλημμέλημα, εάν υπάρχει ζημιά σε περιουσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να αποποινικοποιήσει τα ατυχήματα με εγκατάλειψη χωρίς σωματικές βλάβες.

Στο μέλλον, τα ατυχήματα με εγκατάλειψη θα χαρακτηρίζονται ως διοικητικό αδίκημα αντί για ποινικό αδίκημα, εάν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημίες.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου με επικεφαλής τον υπουργό Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν (FDP), το οποίο είναι στη διάθεση του Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Μέχρι τώρα, έως και τρία χρόνια φυλάκιση για παραβάσεις για εγκατάλειψη

Σύμφωνα με το RND, αυτή η υποβάθμιση “θα εξουδετέρωνε μια αδιαφοροποίητη ποινικοποίηση του προσώπου που προκάλεσε το ατύχημα”.

Μέχρι σήμερα, η μη εξουσιοδοτημένη απομάκρυνση ενός μέρους από τον τόπο του ατυχήματος μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ή φυλάκιση έως και τρία έτη.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η ρύθμιση αυτή θα ισχύει στο μέλλον μόνο για ατυχήματα με σωματικές βλάβες.

Από τη στιγμή που υπάρχουν σωματικά τραυματίες, θα εξακολουθεί να είναι απαραίτητο “να παραμείνει κανείς στον τόπο του ατυχήματος και να αναγνωριστεί ως μέρος του ατυχήματος”, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Το έγγραφο εστάλη από το υπουργείο στις επαγγελματικές ενώσεις λίγο μετά το Πάσχα με αίτημα για σχόλια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θέλει να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κέντρο καταγγελιών

Μέχρι τώρα, όσοι εμπλέκονται σε ατύχημα έπρεπε να περιμένουν “εύλογο χρονικό διάστημα” στον τόπο του ατυχήματος.

Ως εναλλακτική λύση σε αυτό, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τώρα τη δημιουργία ενός συστήματος υποχρεωτικής αναφοράς.

“Θα ήταν νοητό, για παράδειγμα, να γίνεται αναφορά μέσω μιας τυποποιημένης ηλεκτρονικής φόρμας, αν χρειαστεί και με φωτογραφίες του χώρου του ατυχήματος και των ζημιών που θα ανεβαίνουν”.

Μια άλλη δυνατότητα θα ήταν μια ειδοποίηση που θα πρέπει να επικολλάται στο κατεστραμμένο όχημα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης