Αποζημιώσεις διεκδικούν τα ξενοδοχεία στη Βαυαρία

Διακυβεύονται εκατομμύρια: Τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας λέγεται ότι προκάλεσαν σοβαρές δυσκολίες σε μια αλυσίδα ξενοδοχείων.

Λόγω του κορωνοϊού, πολλές ακροάσεις στα δικαστήρια της Βαυαρίας χρησιμοποιούν πλέον τεχνολογία μετάδοσης. Αυτές οι κλήσεις συνδιάσκεψης συμβάλλουν στη μείωση των επαφών.

Και να γλιτώσουν πολλοί ενάγοντες και εναγόμενοι από το ενίοτε μακρύ ταξίδι στο Μόναχο. Μια θετική παρενέργεια της πανδημίας, αν θέλετε.

Τα ξενοδοχεία στη Βαυαρία ζητούν αποζημίωση για τις απώλειες λόγω της πανδημίας

Αυτό συνέβη και τώρα, όπου οι αξιώσεις τριών ξενοδοχείων για αποζημίωση εκδικάζονται “υβριδικά” ενώπιον του 15ου Πολιτικού Τμήματος στο δικαστικό μέγαρο του Μονάχου.

Όμως η πανδημία είχε επίσης αρνητικές οικονομικές συνέπειες, κυρίως για τον κλάδο της φιλοξενίας. Τρία ξενοδοχεία, τα οποία ανήκουν σε έναν ξενοδοχειακό όμιλο – και βρίσκονται στο Bad Brückenau, στο Würzburg και στο Garmisch-Partenkirchen – ζητούν αποζημίωση για τις απώλειες που υπέστησαν λόγω των μέτρων.

Οι ενάγοντες θεωρούν ότι τα διατάγματα ήταν παράνομα

Τα ξενοδοχεία αντιτίθενται στις γενικές διαταγές και τα διατάγματα του κρατιδίου της Βαυαρίας και της πόλης του Würzburg. Οι προσφεύγοντες θεωρούν τα μέτρα παράνομα και ζητούν αποζημίωση. Υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα οδήγησαν σε μαζική μείωση του κύκλου εργασιών στα ξενοδοχεία.

Ο επικεφαλής της ξενοδοχειακής αλυσίδας επικαλείται ακόμη και υπαρξιακές δυσκολίες, εξηγώντας μέσω βιντεοκλήσης ότι είναι αδύνατο για τον όμιλο να αποπληρώσει δάνειο εκατομμυρίων λόγω της ανεπαρκούς αποζημίωσης. Θεωρεί ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας του συντάγματος, διότι το ανώτατο όριο της αποζημίωσης είναι πολύ χαμηλό.

Ο δικαστής δίνει λίγες πιθανότητες επιτυχίας

Ωστόσο, ο προεδρεύων δικαστής, Frank Tholl, εξακολουθεί να δίνει στην αγωγή λίγες πιθανότητες επιτυχίας. Μια δυσκολία είναι η οριοθέτηση της απώλειας εσόδων: τι οφείλεται στα μέτρα και τι στην αλλαγή της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των πελατών; Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 27 Ιουλίου.

Μια παρόμοια υπόθεση, στην οποία το Περιφερειακό Δικαστήριο έχει ήδη απορρίψει την καταγγελία πολλών ξενοδοχείων, έχει εν τω μεταξύ καταλήξει σε έφεση στο Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο. Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 14 Ιουλίου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.