Απρίλιος 2021 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Κρύο όσο πριν 44 χρόνια

Ο μήνας που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος του αναμένεται να είναι ο πιο κρύος Απρίλιος στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από το 1977.

Αυτό υπολογίζει η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD). ”

Η μέση μηνιαία θερμοκρασία στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία πιθανότατα θα καταλήξει σε λίγο κάτω από 6,0 βαθμούς Κελσίου”, δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου του DWD, Thomas Kesseler-Lauterkorn.

Το 1977 ο μέσος όρος ήταν επίσης 6,0 βαθμοί.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, 13 μήνες ήταν πιο κρύοι από το 1881. “Το απόλυτο κρύο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήταν τον Απρίλιο του 1917 με μέσο όρο 4,3 βαθμούς”.

Ο θερμότερος Απρίλιος καταγράφηκε το 2018 – με 12,7 βαθμούς. Στο πιο πρόσφατο παρελθόν, μόνο ο Απρίλιος του 1986 ήταν συγκριτικά κρύος με 6,2 βαθμούς.

Ο Kesseler-Lauterkorn υποθέτει ότι θα υπάρξουν ημέρες παγετού για τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή ημέρες με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Στους σταθμούς Bad Lippspringe (μετρήσεις από το 1951) και στο αεροδρόμιο Κολωνίας / Βόννης (μετρήσεις από το 1957), για παράδειγμα, έχουν ήδη καταγραφεί 13 ημέρες παγετού για τον Απρίλιο, περισσότερο από ποτέ από την αρχή της αντίστοιχης καταγραφής.

Στον μέσο όρο της περιοχής του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένει περίπου 11 ημέρες παγετού.

Για σύγκριση: Ο μέσος όρος ανέρχεται σε 4 ημέρες παγετού.

Ο μετεωρολόγος μίλησε για έναν ξεχωριστό Απρίλιο που δεν υπήρξε σε αυτήν την ψυχρή μορφή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

“Αλλά αυτό δεν αποτελεί αντίφαση στην κλιματική αλλαγή, ακόμη και σε αυτές τις εποχές, είναι σαφώς δυνατό να ξεπεραστούν τα όρια ψύχους προς τα κάτω, όπως έδειξαν για παράδειγμα ο Δεκέμβριος του 2010 ή ο Μάρτιος του 2013”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.