Η Αρχή προειδοποιεί: Αυτό το τσάι προκαλεί κινδύνους

Ένα τσάι που σας βοηθά να χάσετε βάρος μπορεί να ακούγεται ωραίο, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία σας. Μια αρχή εξέδωσε τώρα ειδική προειδοποίηση για μια ποικιλία. Η εμπορία του προϊόντος αποτελεί ακόμη και ποινικό αδίκημα.

Η κρατική υπηρεσία ερευνών (LUA) στη Ρηνανία-Παλατινάτο προειδοποίησε για ένα τσάι με την είδηση ενός “επικίνδυνου αφεψήματος”.

Σύμφωνα με αυτό, το “επιβλαβές και μη δηλωμένο δραστικό συστατικό σιβουτραμίνη” εντοπίστηκε στο προϊόν “Tea Trex”, το οποίο υποτίθεται ότι έχει δράση καταστολής της όρεξης.

Το προϊόν είναι μια λευκή σκόνη που πρέπει να εγχυθεί με ζεστό νερό και να καταναλωθεί.

Σύμφωνα με το LUA, η συσκευασία αναφέρει εσφαλμένα ότι πρόκειται για ένα καθαρά φυτικό προϊόν.

Το προϊόν προειδοποιείται επίσης κατά της χρήσης από “έγκυες γυναίκες, θηλάζουσες μητέρες, άτομα κάτω των 18 ετών και ασθενείς με ηπατικές και νεφρικές παθήσεις, καρδιακή ανεπάρκεια, υψηλή αρτηριακή πίεση ή κατάθλιψη”.

Για τους ειδικούς, αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη ότι το εν λόγω “τσάι” περιέχει σιβουτραμίνη.

Στο παρελθόν, η δραστική ουσία σιβουτραμίνη χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, δηλαδή του υπερβολικού σωματικού βάρους – αλλά υπό ιατρική παρακολούθηση.

Εν τω μεταξύ, το φάρμακο έχει απαγορευτεί επειδή μπορεί “να αυξήσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις”, εξηγεί το LUA.

Έχουν αναφερθεί ακόμη και θάνατοι σε σχέση με τη χρήση άλλων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το “Trex Tea”, η λήψη δύο φακελλίσκων την ημέρα είναι ιδανική. Όπως εξηγεί το LUA, δύο φακελάκια περιέχουν ήδη 23 χιλιοστόγραμμα σιβουτραμίνης.

Αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από την ημερήσια δόση των 10 έως 15 χιλιοστογραμμαρίων του έτοιμου προς χρήση φαρμάκου “Reductil” που περιείχε παλαιότερα.

Το “Trex Tea” εξακολουθεί να διατίθεται σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Το LRU προειδοποιεί γενικά για τα λεγόμενα “προϊόντα αδυνατίσματος” που πωλούνται στο διαδίκτυο.

σδΣυχνά αυτά περιέχουν “επιβλαβείς ουσίες […] που δεν σας κάνουν να αδυνατίσετε αλλά να αρρωστήσετε”.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης