Άρχισαν τα πρόβλημα με τα εισιτήρια των 9 ευρώ στο Μόναχο

Τα εισιτήρια υποτίθεται ότι δεν μπορούν να μεταβιβαστούν. Στο Μόναχο, όμως, δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια πωλήθηκαν χωρίς πεδίο για το όνομα του εκάστοτε πελάτη.

Ο εκπρόσωπος της ένωσης επιβατών δεν εκπλήσσεται πλέον. “Αυτό το εισιτήριο είναι απλώς προχειροδουλειά”, λέει ο Stefan Hofmeir από την Ένωση Επιβατών Μονάχου.

Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2022

Αν αγοράσετε εισιτήριο των 9 ευρώ, δεν μπορείτε να το μεταβιβάσετε. Πρέπει να γράψετε το όνομά σας σε αυτό – και μόνο αυτός ο ένας πελάτης επιτρέπεται να ταξιδέψει με αυτό.

Τουλάχιστον θεωρητικά. Επειδή στην πράξη, δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια πουλήθηκαν στο Μόναχο τις πρώτες ημέρες χωρίς το πεδίο για το όνομα.

Τα εισιτήρια ισχύουν ακόμη και χωρίς τη γραμμή ονόματος στο Μόναχο

Επομένως, τα εισιτήρια είναι λάθος. Ή μήπως είναι; Όταν ρωτήθηκε από την AZ, η MVG το αρνήθηκε. Ένας εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν τίθεται λόγος για πλαστά εισιτήρια. Αυτά εξακολουθούν να ισχύουν.

Δεν είχε γίνει κάποιο λάθος, διαφορετικά δεν θα ήταν τεχνικά δυνατόν να γίνει τις δύο πρώτες ημέρες της πώλησης. Μετά από αυτό, ωστόσο, το σύστημα άλλαξε.

Πόσοι πελάτες επηρεάζονται; Σύμφωνα με την MVG, πωλήθηκαν 38.000 από αυτά τα λανθασμένα ή όχι και τόσο λανθασμένα εισιτήρια. “Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα”, λέει η MVG, “δεν χρειάζεται να αλλάξετε το εισιτήριο, είναι έγκυρο”.

Τι συμβουλεύει η MVG τους κατόχους εισιτηρίων στο Μόναχο

Η MVG συνιστά στους 38.000 πελάτες να γράψουν το όνομά τους στο πίσω μέρος.

Αλλά προσέξτε, το θέμα παραμένει περίπλοκο: Όσοι έχουν μεταβιβάσιμα εισιτήρια στη συνδρομή τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γράψουν το όνομά τους σε αυτά. Το εισιτήριο εξακολουθεί να ισχύει πάντα για ένα άτομο – αλλά και για κάποιον άλλο την επόμενη ημέρα.

Η Aktion Münchner Fahrgäste δεν έχει ωστόσο πειστεί. “Αν ταξιδέψετε αλλού στη Γερμανία με μια κάρτα MVV, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει αν έχετε πληρώσει”, λέει ο Stefan Hofmeir.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.