Ο αριθμός των φαρμακείων στη Γερμανία μειώνεται κάθε χρόνο

Η κόκκινη πινακίδα “Apotheke” “A” είναι ένα οικείο θέαμα στις γωνίες των δρόμων σε όλες τις γερμανικές πόλεις και κωμοπόλεις.

Αλλά η πληθώρα φαρμακείων μπορεί σύντομα να αποτελέσει παρελθόν. Αντιμέτωπα με την αύξηση του κόστους και την αυξανόμενη έλλειψη εργαζομένων, τα φαρμακεία στη Γερμανία αρχίζουν να κλείνουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερο.

235 φαρμακεία έκλεισαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2022

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Φαρμακευτικών Συλλόγων (ABDA), ο αριθμός των φαρμακείων στη Γερμανία μειώθηκε και πάλι το πρώτο εξάμηνο του 2022, αναφέρει το SPIEGEL.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 235 φαρμακεία έκλεισαν, ενώ μόλις 30 νέα άνοιξαν, που αντιστοιχεί σε καθαρή απώλεια 205 φαρμακείων.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, ο συνολικός αριθμός των φαρμακείων στην ομοσπονδιακή δημοκρατία μειώθηκε κατά 162. “Πολλά φαρμακεία κλείνουν, λίγα μόνο ξανανοίγουν. Αυτό τρομάζει πολλούς ασθενείς”, δήλωσε στο SPIEGEL η πρόεδρος της ABDA Gabriele Regina Overwiening.

“Τα φαρμακεία αγωνίζονται ήδη με τον πληθωρισμό, την αύξηση του κόστους προσωπικού και τις μεγάλες ανησυχίες για τους νέους”.

Η χρηματοδότηση των φαρμακείων

Τα φαρμακεία αποτελούν βασικό στοιχείο του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, τόνισε η Overwiening, παρέχοντας στους ανθρώπους ζωτικής σημασίας φάρμακα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

Η ABDA ανησυχεί ότι τα φαρμακεία ενδέχεται να δεχθούν άλλο ένα χτύπημα το επόμενο έτος στο πλαίσιο των κυβερνητικών σχεδίων για τη μείωση του ελλείμματος που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νόμιμες ασφαλιστικές εταιρείες υγείας.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach σχεδιάζει επί του παρόντος μια αλλαγή στις εκπτώσεις που θα μπορούσε να επιβαρύνει περαιτέρω τα οικονομικά των φαρμακείων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.