Ο αριθμός των περιεχόμενων γλυκών πρέπει να αναγράφεται…

Οι παρασκευαστές γλυκών πρέπει να αναγράφουν στις συσκευασίες τους, εκτός από το βάρος, και τον αριθμό των ατομικά τυλιγμένων γλυκισμάτων που περιέχονται σε αυτές. Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο δεν θεωρεί ότι οι υποχρεωτικές πληροφορίες αποτελούν επιβάρυνση για τους κατασκευαστές.

Ο αριθμός των γλυκισμάτων -όπως τα τυλιγμένα γλυκά- πρέπει επίσης να αναγράφεται από τον κατασκευαστή στη συσκευασία. Αυτό αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι η υποχρεωτική πληροφόρηση δεν επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, έχει πρόσθετη πληροφοριακή αξία για τους καταναλωτές.

Γραφείο βάρους και μέτρησης έχασε τον αριθμό των τεμαχίων στη συσκευασία

Το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση ενός κατασκευαστή ζαχαρωδών κατά απόφασης του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Η κρατική υπηρεσία μετρολογίας και ελέγχου είχε κινήσει εναντίον της διαδικασία διοικητικής παράβασης.

Η αρχή είχε διαπιστώσει ότι σε πολλά από τα προϊόντα της αναγραφόταν μόνο η καθαρή ποσότητα. Ο αριθμός των τεμαχίων στην εξωτερική συσκευασία έλειπε.

Οι συσκευασίες ήταν αυτές που περιείχαν πολλά ατομικά τυλιγμένα γλυκά.

Η παραγωγός εταιρεία υπερασπίστηκε τον εαυτό της κατά της διοικητικής παράβασης με την καταγγελία της.

Ήθελε το δικαστήριο να αποφανθεί ότι δεν παραβίαζε τον κανονισμό για τις πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα, εφόσον δεν ανέγραφε τον αριθμό των τυλιγμένων γλυκισμάτων στη συσκευασία της.

Ωστόσο, είχε ήδη αποτύχει με την καταγγελία της σε πρώτο βαθμό στο διοικητικό δικαστήριο του Koblenz.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.