Αρουραίοι στη Βαυαρία λόγω Covid; Τι αναφέρουν οι πόλεις

Πανδημία, συσκευασμένα φαγητά, περισσότερα απορρίμματα, περισσότεροι αρουραίοι στη Βαυαρία λόγω Covid; Τι λένε οι πόλεις

Οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερο φαγητό κατά την πανδημία – προσελκύουν τα επιπλέον σκουπίδια θα περισσότερους αρουραίους;

Οι πόλεις και οι περιφέρειες της Γερμανίας αναφέρουν περιστασιακά αύξηση των αρουραίων στο σύστημα αποχέτευσης και στους κάδους απορριμμάτων.

Πρόσφατα η διοικητική κοινότητα Volkach (περιοχή Kitzingen) προειδοποίησε για πρόβλημα με αρουραίους. Μια τυχαία έρευνα των πόλεων στην Βαυαρία έδειξε: οι δήμοι είναι μεν προετοιμασμένοι, αλλά δεν παρατηρούν αύξηση του πληθυσμού των αρουραίων κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

Στο Volkach, η διοίκηση ζήτησε από τους πολίτες να μην πετάνε τα υπολείμματα φαγητού στην τουαλέτα ή σε παιδικές χαρές και πάρκα.

Επειδή βρέθηκαν περισσότεροι αρουραίοι στο σύστημα αποχέτευσης και τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν μολυσματικές ασθένειες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι υπάλληλοι της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων λαμβάνουν μέτρα εναντίον τους με δηλητηριώδη δολώματα.

Οι αρουραίοι μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα και αρκετές φορές το χρόνο, δήλωσε ο Udo Steinbauer, επικεφαλής της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων Volkach. “Αυτό σημαίνει ότι ένα ζευγάρι αρουραίων μπορεί να έχει έως 1.000 απογόνους ετησίως.”

Από τη Νυρεμβέργη λέγεται ότι παρόλο που αγοράζονται περισσότερα φαγητά, γενικά υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι στην πόλη. “Συνήθως το φαγητό τρώγεται στο σπίτι”, δήλωσε εκπρόσωπος.

Από αυτήν την άποψη, δεν υπάρχει πια φαγητό που να έχει απομείνει. Επιπλέον, η πόλη κάνει τακτικά ελέγχους κατά των τρωκτικών. “Η επιχείρηση αποχέτευσης της πόλης έχει την κατάσταση στο αστικό σύστημα αποχέτευσης υπό έλεγχο”.

Η κατάσταση είναι παρόμοια στο Würzburg, όπου οι καθαριστές της πόλης και το τμήμα κήπων, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη φροντίδα και τον καθαρισμό των πρασίνου, ασχολούνται με το ζήτημα.

Λόγω του κλεισίματος της εστίασης, και τα δύο τμήματα παρατήρησαν μια αύξηση συσκευασιών σε δρόμους, πλατείες και χώρους πρασίνου. Τα κουτιά από πίτσα προσελκύουν αρουραίους, δήλωσε εκπρόσωπος.

Ωστόσο, οι καθαριστές της πόλης έχουν αυξήσει τα διαστήματα καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές. Το τμήμα κήπων τοποθέτησε ήδη τον Μάρτιο περισσότερους κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι διαφορετικά τοποθετούνται σε πάρκα και περιοχές πρασίνου μόνο από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Το Μόναχο, το Άουγκσμπουργκ, το Rosenheim, το Landshut, το Regensburg, το Bamberg και το Hof δεν ανέφεραν αύξηση του αριθμού των αρουραίων.

Τα οικιακά απορρίμματα αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά τα απόβλητα μειώθηκαν, ανέφερε το Άουγκσμπουργκ.

Ένας εκπρόσωπος της πόλης του Rosenheim επεσήμανε επίσης ότι σημαντικά λιγότερα άτομα είναι έξω στο κέντρο της πόλης.

Η πόλη του Μονάχου ανακοίνωσε ότι περιστασιακά οι παιδικές χαρές θα πρέπει να κλείσουν λόγω μέτρων ελέγχου αρουραίων στην περιοχή της πόλης.

Αυτό είναι πάντοτε απαραίτητο για την προστασία των μικρών παιδιών και δεν υπάρχει σχέση με την πανδημία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.