Αρχιεπισκοπή Μονάχου: 500 θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Στις αρχές του έτους, η Αρχιεπισκοπή Μονάχου και Freising προκάλεσε αναστάτωση με μια μεγάλης κλίμακας έρευνα σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση στους κύκλους της. Καταγράφηκαν 497 θύματα. Τώρα εμφανίστηκαν δεκάδες άλλα θύματα.

Τον Ιανουάριο, μια μελέτη σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση στην Αρχιεπισκοπή του Μονάχου και Freising συγκλόνισε την Καθολική Εκκλησία.

Έπεσε και το τελευταίο κάστρο – Έρχονται όρια ταχύτητας στην Autobahn

Οι εμπειρογνώμονες υπέθεσαν ότι υπήρχαν 497 θύματα – και ένας μεγάλος αριθμός άγνωστων περιπτώσεων. Τώρα εμφανίστηκαν και άλλα θύματα.

Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της αρχιεπισκοπής για την εξέταση ύποπτων κρουσμάτων μέτρησαν 42 νέες αναφορές μέχρι τις αρχές Ιουνίου, όπως ενημέρωσε η επισκοπή την Deutsche Presse-Agentur στο Μόναχο.

Η έκθεση που ανέθεσε η επισκοπή σε δικηγορικό γραφείο του Μονάχου προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση όταν παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο.

Η μελέτη ανέλαβε τουλάχιστον 497 θύματα και 235 φερόμενους ως δράστες – και πολλούς άγνωστους μέχρι σήμερα συμμετέχοντες και θύματα.

Κατηγορίες κατά υψηλών εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων

Οι πρώην αρχιεπίσκοποι Friedrich Wetter και Joseph Ratzinger, νυν Βενέδικτος ΙΣΤ’, κατηγορήθηκαν προσωπικά για παραπτώματα σε αρκετές περιπτώσεις στην έκθεση – όπως και ο σημερινός αρχιεπίσκοπος καρδινάλιος Reinhard Marx.

Ο τελευταίος είχε υποβάλλει στον Πάπα Φραγκίσκο την παραίτησή του πριν από ένα χρόνο – την οποία ο ποντίφικας απέρριψε αμέσως.

Για τον καρδινάλιο Reinhard Marx, οι έρευνες και οι εκθέσεις εμπειρογνωμόνων των τελευταίων δέκα ετών έδειξαν ότι υπήρξαν “πολλές προσωπικές αποτυχίες και διοικητικά λάθη”, αλλά και “θεσμική ή συστημική αποτυχία”. Η Καθολική Εκκλησία έχει φτάσει σε “αδιέξοδο”.
Κριτική της επανεκτίμησης

Ο εκπρόσωπος του μεταρρυθμιστικού κινήματος “Είμαστε Εκκλησία” Christian Weisner δήλωσε στο dpa: “Τα συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά βήματα στην αρχιεπισκοπή του Μονάχου δυστυχώς εξακολουθούν να υστερούν σε σχέση με τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις ανησυχίας”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.