Ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν στη Στουτγκάρδη για περίθαλψη

Τέσσερις ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές από τη νόσο Covid-19 μεταφέρθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης στη Στουτγκάρδη και στο Ουλμ την Παρασκευή.

Η μεταφορά έγινε για προληπτικούς λόγους, αλλά η κατάσταση στη Χαϊδελβέργη είναι τεταμένη.

Συνολικά τέσσερα άτομα σε σοβαρή κατάσταση λόγω κορωνοϊού μεταφέρθηκαν από την πανεπιστημιακή κλινική της Χαϊδελβέργης σε νοσοκομεία στο Ulm και στη Στουτγκάρδη το μεσημέρι της Παρασκευής, δήλωσε εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης.

Με αυτήν τη μεταφορά, οι μονάδες εντατικής θεραπείας στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης χρησιμοποιούνται πιο ομοιόμορφα.

Υπάρχει επί του παρόντος ανταλλαγή μεταξύ όλων των νοσοκομείων της χώρας, δήλωσε η εκπρόσωπος. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε προληπτικά έτσι ώστε τα τέσσερα κρεβάτια του υψηλότερου επιπέδου φροντίδας να είναι ξανά διαθέσιμα για άλλους ασθενείς.

Ειδικά για ένα νοσοκομείο με τη μέγιστη φροντίδα όπως εμάς, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πάντα επαρκή διαθέσιμη χωρητικότητα“, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την ίδια, 102 ασθενείς με Covid-19 βρίσκονται σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης.

Η εκπρόσωπος δεν ήθελε να δώσει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την πληρότητα κρεβατιών, καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών εντατικής θεραπείας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προσωπικό.

Πού μεταφέρθηκαν οι ασθενείς;

Δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Ulm και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο του Ulm. Και δύο ακόμη ασθενείς στο Katharinenhospital στη Στουτγκάρδη.

Αφού οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εμπλεκόμενων κλινικών συμφώνησαν για την μεταφορά βοηθείας την Πέμπτη, το κέντρο ελέγχου που βρίσκεται στο Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανέλαβε τον συντονισμό της μεταφοράς.

Η υπηρεσία διάσωσης DRK στο Ulm διαθέτει λεωφορείο μεταφοράς εντατικής θεραπείας. Σε αυτό τέσσερις ασθενείς μπορούν να μεταφερθούν ταυτόχρονα και να λάβουν ιατρική περίθαλψη στο επίπεδο μιας μονάδας εντατικής νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης, αυτό το λεωφορείο χρησιμοποιήθηκε επειδή η ομίχλη ήταν πολύ άσχημη για πτήσεις με ελικόπτερα.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.