Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αστυνομία Μονάχου: Όλο και λιγότερο σεβασμός σε ένστολους

Αστυνομία Μονάχου: Όλο και λιγότερο σεβασμός σε ένστολους

Αυξάνεται η βία κατά των αστυνομικών στο Μόναχο. Οι αστυνομικοί δέχονται εκφοβισμό, φτύνονται και μερικές φορές ακόμη δέχονται και σωματική επίθεση.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που έχουν ήδη υποστεί τέτοια μεταχείριση εν ώρα υπηρεσίας αυξήθηκε πέρυσι σε 3.322, 318 παραπάνω δηλαδή από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα. 463 αξιωματικοί τραυματίστηκαν.

Είναι δύσκολο να αναφερθούν οι λόγοι για την αυξανόμενη επιθετικότητα, λέει ο επικεφαλής της αστυνομίας Τόμας Χάμπελ. Σε γενικές γραμμές, παρατηρείται μείωση του σεβασμού σε ένστολους.

Για μερικούς ανθρώπους, η απογοήτευση φαίνεται να παίζει ρόλο, ειδικά σε περιόδους πανδημίας, όπου πολλά πράγματα απαγορεύονται ή περιορίζονται.

Η αστυνομία παρατήρησε ότι ειδικότερα νέοι θέλουν να προκαλέσουν. Μερικοί από αυτούς αμφισβητούν συνειδητά την κρατική αρχή και τους θεσμούς μέσω της συμπεριφοράς τους.

Όσον αφορά τη βία εναντίον αστυνομικών, η πλειονότητα των περιστατικών που καταγράφηκαν το 2020 αποτελούνταν από αδικήματα προσβολής, επίθεση εναντίον αστυνομικών και αντίσταση κατά των αστυνομικών. Συνολικά τραυματίστηκαν 463 αστυνομικοί, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη.

Η αστυνομία εντόπισε 1.318 υπόπτους. Είναι αξιοσημείωτο ότι περίπου το 84% των υπόπτων είναι άνδρες, το 78,3% είναι άνω των 18 ετών. 60 τοις εκατό από αυτούς έχουν γερμανική ιθαγένεια και το 88,8% είναι ήδη γνωστό στην αστυνομία.

Σε πολλές περιπτώσεις επίσης, το αλκοόλ παίζει σημαντικό ρόλο. Το 56% των υπόπτων ήταν μεθυσμένοι, είχαν πάρει ναρκωτικά ή φάρμακα.

Όλο και πιο συχνά, οι πυροσβέστες, οι νοσοκόμοι ή ακόμη και οι γιατροί έκτακτης ανάγκης παρεμποδίζονται, κακοποιούνται και μερικές φορές ακόμη δέχονται και σωματική επίθεση στη δουλειά τους.

Πέρυσι, σύμφωνα με τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, καταγράφηκαν 62 περιστατικά στο Μόναχο όπου οι διασώστες δέχτηκαν επίθεση ή κακοποίηση, πράγμα που αντιστοιχεί σε αύξηση 17% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.