Η Αστυνομία σταματά ταξιδιώτες με παιδιά στη Γερμανία

Πολλές φορές, η επίσημη έναρξη ή λήξη των σχολικών διακοπών παρατείνεται αυθαίρετα από κάποιους γονείς. Οι παραβάτες είναι πιο πιθανό να γίνουν αντιληπτοί στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, κατά τους συνήθεις ελέγχους της συνοριακής αστυνομίας.

“Τώρα, λίγο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, είχαμε πάλι μερικές περιπτώσεις”, λέει η Bianca Castan, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στο αεροδρόμιο. Ο αριθμός εξακολουθεί να είναι κάτω από δέκα.

Η άποψη ολόκληρου του έτους 2022 είναι διαφορετική – συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών διακοπών, του Πάσχα και της Πεντηκοστής. Η αστυνομία κάνει λόγο για εντοπισμένες περιπτώσεις “σε μεσαίο διψήφιο αριθμό”.

Η αστυνομία επικοινωνεί με το σχολείο

Πρόκειται για 40 έως 60 περιπτώσεις – αλλά η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν θέλει να δώσει ακριβή στοιχεία. “Επειδή δεν πρόκειται για αστυνομικό έργο, δεν το έχουμε καταγράψει επίσημα στατιστικά”, λέει η Bianca Castan.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία στοχευμένη αναζήτηση για όσους ξεκινούν νωρίς τις διακοπές, οπότε σίγουρα υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που δεν γίνονται αντιληπτές. Ωστόσο, σε περίπτωση προφανών υποψιών, γίνονται πιο λεπτομερείς έρευνες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομοσπονδιακή αστυνομία έρχεται σε επαφή με το σχολείο. “Ερευνούμε τηλεφωνικά”, λέει η Bianca Castan, “και στη συνέχεια γράφουμε μια έκθεση που αποστέλλεται στο σχολείο”.

Η παράβαση μπορεί να κοστίσει ακριβά

Ο τρόπος με τον οποίο τα ενδιαφερόμενα σχολεία το αντιμετωπίζουν, αν διαβιβάζουν το θέμα στις σχολικές αρχές για την άσκηση δίωξης για πλημμελήματα, δεν είναι θέμα της αστυνομίας.

Και πιθανώς πρόκειται επίσης για μια κατά περίπτωση απόφαση. Σε γενικές γραμμές, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα έως και 1000 ευρώ.

Και το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας

Αλλά ανεξαρτήτως προστίμου – για την εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, μια άλλη πτυχή είναι ουσιώδης: “Τι μαθαίνει ένα παιδί από αυτό; Ότι επιτρέπεται η κοπάνα; Ότι είναι εντάξει να λες ψέματα στο σχολείο ή ακόμα και στην αστυνομία; “Οι γονείς”, λέει η Bianca Castan, “θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά αν θέλουν να αποτελέσουν αρνητικό πρότυπο”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.