Η αστυνομία της Βαυαρίας εξετάζει την πρόσληψη Ραβίνων!

Η αστυνομία της Βαυαρίας εξετάζει επί του παρόντος την ενσωμάτωση ραβίνων στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση των αστυνομικών.

Οι λεγόμενοι αστυνομικοί ραβίνοι θα πρέπει να αποτελέσουν στη συνέχεια ένα δομικό στοιχείο για τη βιώσιμη προώθηση της πολιτικής εκπαίδευσης και της δημοκρατικής σταθερότητας στο αστυνομικό σώμα, δήλωσε την Πέμπτη το βαυαρικό υπουργείο Εσωτερικών στο Μόναχο στην Deutsche Presse-Agentur, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση για τη σύγκλησή της.

Πριν από σχεδόν δύο χρόνια διορίστηκαν για πρώτη φορά αστυνομικοί ραβίνοι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Στο πλαίσιο του ρόλου τους, οι ραβίνοι μεταδίδουν γνώσεις σχετικά με την εβραϊκή ζωή στη Γερμανία στα σχολεία της αστυνομίας, προσκαλούν τους πολίτες να τους επισκεφθούν στη συναγωγή και υποτίθεται ότι είναι πρόσωπα επικοινωνίας για ερωτήσεις σχετικά με εβραϊκά θέματα ανά πάσα στιγμή.

Μια συμφωνία παρόμοια με εκείνη του νοτιοδυτικού γερμανικού κρατιδίου ισχύει επίσης στη Σαξονία-Άνχαλτ από φέτος.

Ο επίτροπος αντισημιτισμού της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Michael Blume, δήλωσε στο dpa ότι δέχεται όλο και περισσότερα ερωτήματα από άλλα ομόσπονδα κρατίδια σχετικά με αυτό το μοντέλο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.