Πολλά ΑΤΜ στη Βαυαρία δεν έχουν μετρητά αυτή τη στιγμή

Το συνδικάτο ver.di κάλεσε τους υπεύθυνους χρηματαποστολών σε απεργία μεγάλης κλίμακας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλά ΑΤΜ έχουν ξεμείνει από μετρητά.

Από το βράδυ της Παρασκευής, 1 Ιουλίου 2022, πολλοί υπεύθυνοι χρηματαποστολών στη Γερμανία βρίσκονται σε απεργία.

Το συνδικάτο ver.di κάλεσε σε απεργία επειδή οι προηγούμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε κάποιο ικανοποητικό αποτέλεσμα. Η Βαυαρία πλήττεται ιδιαίτερα από την απεργία.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις;

Μεταξύ άλλων, το συνδικάτο Ver.di απαιτεί αύξηση του ωρομισθίου στα 20,31 ευρώ για τις υπηρεσίες, δηλαδή για τη μεταφορά χρημάτων.

Οι υπάλληλοι χρηματαποστολών σε σταθερές υπηρεσίες θα πρέπει στο μέλλον να λαμβάνουν ωρομίσθιο περίπου 18 ευρώ. Για τους υπαλλήλους της εταιρείας, το συνδικάτο ver.di ζητά επίσης αύξηση μισθών κατά έντεκα και εννέα τοις εκατό αντίστοιχα.

Τα ΑΤΜ ξεμένουν από χρήματα

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του ver.di σε συνέντευξή του, η νότια Βαυαρία πλήττεται ιδιαίτερα από τις απεργίες. Εδώ, περίπου το 80% των μεταφορών μετρητών και τιμαλφών δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί.

Αυτό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι δύο υπάλληλοι έπρεπε να είναι παρόντες σε όλες τις μεταφορές. Εάν μόνο ένας από αυτούς λείψει ή απεργήσει, η μεταφορά πρέπει να ακυρωθεί ούτως ή άλλως.

Κατά συνέπεια, υπάρχουν όλο και περισσότερες αναφορές για άδεια ΑΤΜ- η Φραγκονία επηρεάζεται λιγότερο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνδικάτου, τείνουν να υπάρχουν λιγότερα προβλήματα στα μικρότερα ταμιευτήρια, επειδή τα ιδρύματα αυτά συνεργάζονται με τοπικές εταιρείες χρηματαποστολών.

Πόσο θα διαρκέσει η απεργία;

Η στάση εργασίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Μετά από αυτό, το συνδικάτο πιστεύει ότι οι υπάλληλοι δεν θα αναπληρώσουν αμέσως τις καθυστερήσεις δουλεύοντας υπερωρίες.

Η στάση αναμένεται λοιπόν να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη ή ακόμα και την Παρασκευή.
Οι επόμενες διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.