Τι αλλάζει για άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα στη Βαυαρία;

Η πόλη του Μονάχου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι, μετά τη διάσκεψη της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων, το κρατίδιο της Βαυαρίας εφαρμόζει πλέον τους τροποποιημένους κανονισμούς σχετικά με τη διάρκεια της καραντίνας για τις στενές επαφές των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Omikron.

Για τα άτομα που ταξινομούνται ως στενές επαφές ατόμων με μόλυνση από τη μετάλλαξη Omikron, η καραντίνα είναι τώρα δέκα ημέρες. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα συντόμευσής της από την έβδομη ημέρα. Το τεστ για τον πρόωρο τερματισμό της καραντίνας μπορεί να γίνει με μοριακό τεστ (PCR) ή τεστ αντιγόνων.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ δεν είναι επαρκές. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν επίσης για τις στενές επαφές που βρίσκονται επί του παρόντος σε ήδη διαταχθείσα 14ήμερη καραντίνα. Ως εκ τούτου, η πόλη θα ενημερώσει άμεσα όλους τους ενδιαφερόμενους για τον προσαρμοσμένο αυτό κανονισμό.

Με αυτόν τον τροποποιημένο κανονισμό, η διάρκεια της καραντίνας για τις στενές επαφές είναι πλέον ανεξάρτητη από την μετάλλαξη του ιού με την οποία έχει μολυνθεί το εκάστοτε άτομο.

Επιπλέον, η πρόωρη λήξη της καραντίνας τίθεται σε ισχύ με τη διαβίβαση του αρνητικού αποτελέσματος του τεστ στην πόλη του Μονάχου – είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στη διεύθυνση είτε με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση.

Δεν είναι πλέον απαραίτητη η ξεχωριστή αποδέσμευση από την καραντίνα από την υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Η υποχρέωση καραντίνας εξακολουθεί επίσης να ισχύει για τα εμβολιασμένα, τριπλά εμβολιασμένα και αναρρώσαντα άτομα-επαφές με λοίμωξη από τη μετάλλαξη Omikron.

Η Βαυαρία δεν έχει προβεί ακόμη σε αλλαγές όσον αφορά τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Omikron. Οι ισχύοντες κανονισμοί (διάρκεια καραντίνας 14 ημέρες χωρίς δυνατότητα συντόμευσης – καραντίνα και για εμβολιασμένα άτομα, άτομα που έχουν εμβολιαστεί τριπλά και άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί) παραμένουν σε ισχύ.

Ομοίως, επί του παρόντος, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εφαρμογή των κανονισμών για τα παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας που συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.