Τραγικό ατύχημα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Αυτοκίνητο πάτησε 3 άλογα

Γεώργιος Σαμαρίδης

Updated on:

Βάδη Βυρτεμβέργη: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα στο πόδι

Ένα άλογο σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Ένα άλλο άλογο και ένα πουλάρι τραυματίστηκαν.

Περίπου στις 2.20 π.μ., το κέντρο ελέγχου της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας διάσωσης έλαβε την τραγική αναφορά: ένα αυτοκίνητο είχε πατήσει ένα άλογο μεταξύ Heinstetten και Hartheim. Ο οδηγός ήταν επίσης παγιδευμένος.

Ο Ralf Smolle, επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δήλωσε στη Schwarzwälder Bote ότι ο οδηγός δεν είχε χτυπήσει μόνο ένα άλογο, αλλά τρία – μεταξύ των οποίων και ένα πουλάρι.

Τα άλογα είχαν πιθανότατα δραπετεύσει από έναν κοντινό στάβλο λόγω της καταιγίδας που είχε προηγηθεί.

Ο οδηγός, ο οποίος απεγκλωβίστηκε από το αυτοκίνητό του με σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι τα άλογα εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά του.

Έπεσε μετωπικά πάνω σε ένα από αυτά, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο όχημα.

Τραυμάτισε επίσης ένα άλλο άλογο και ένα πουλάρι, ενώ άλλα τέσσερα άλογα που είχαν και αυτά δραπετεύσει τράπηκαν σε φυγή.

Δύσκολη απόφαση για το σοβαρά τραυματισμένο άλογο

Το άλογο, το οποίο χτύπησε στο καπό και την οροφή του αυτοκινήτου, υπέστη τόσο βαριά τραύματα που χρειάστηκε να λυτρωθεί επί τόπου από την ταλαιπωρία του.

Οι πυροσβέστες καθώς και οι ιδιοκτήτες των αλόγων ήταν εμφανώς θλιμμένοι.

Μια τέτοια απόφαση είναι δύσκολη, λέει ο Ralf Smolle. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε από κοινού από την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ένα μέλος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Meßstetten, που έχει άδεια κυνηγιού, πυροβόλησε.

Ένας αστυνομικός που βρισκόταν επί τόπου δικαιολόγησε την απόφαση λέγοντας ότι δεν υπήρχαν πιθανότητες επιβίωσης για το ζώο λόγω της έκτασης των τραυμάτων του.

Ως εκ τούτου, λόγω του “αφόρητου πόνου στον οποίο βρισκόταν εμφανώς το ζώο”, ελήφθη η απόφαση.

Άλλα τέσσερα άλογα αιχμαλωτίστηκαν

Το δεύτερο άλογο, το οποίο υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πόδι του, επρόκειτο να εξεταστεί από κτηνίατρο αργότερα το ίδιο βράδυ.

Και εδώ οι πιθανότητες θα ήταν μάλλον λίγες. Δεν είναι σαφές πόσο σοβαρά τραυματίστηκε το πουλάρι.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία αναπτύχθηκε με 34 άτομα έκτακτης ανάγκης και έξι οχήματα από τα τμήματα Meßstetten και Heinstetten, παρείχε επίσης πυροπροστασία και καθάρισε τον δρόμο.

Τα άλλα τέσσερα άλογα που διέφυγαν μπόρεσαν να πιαστούν με ασφάλεια.

Οι ιδιοκτήτες φρόντισαν οι ίδιοι για το νεκρό άλογο.

Ο δρόμος έκλεισε για αρκετές ώρες προκειμένου να διερευνηθεί το ατύχημα.

Μέχρι στιγμής, δεν μπορούν να δοθούν πληροφορίες σχετικά με το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης