Αφεντικό Audi: Όριο ταχύτητας και ημέρα χωρίς αμάξι στη Γερμανία

Ενόψει της ενεργειακής κρίσης, ο επικεφαλής της Audi Markus Duesmann σκέφτεται το ενδεχόμενο ημερών χωρίς αυτοκίνητο.

Θεωρεί επίσης το όριο ταχύτητας ως “ένα χρήσιμο σύμβολο”. Η αντίθεση προέρχεται από τη γερμανική ένωση της αυτοκινητοβιομηχανίας και την ADAC.

Για να εναρμονιστεί η Γερμανία περισσότερο με την κατάσταση και την ανάγκη εξοικονόμησης χρημάτων, θα μπορούσαν να υπάρξουν και πάλι ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, όπως τη δεκαετία του 1970, λέει ο Markus Duesmann.

Ο επικεφαλής της θυγατρικής της VW, Audi, είναι επίσης ανοιχτός σε ένα όριο ταχύτητας. Πρέπει να αναθεωρήσει κανείς, να συνειδητοποιήσει ότι η ζωή αλλάζει, δήλωσε στην Süddeutsche Zeitung.

Η VDA εξακολουθεί να απορρίπτει τις ημέρες χωρίς αυτοκίνητο

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann, σχετικά με τα όρια ταχύτητας και τις ημέρες χωρίς αυτοκίνητα έχουν επισημανθεί από τους ανταγωνιστές και σε επίπεδο συνδέσμου.

Ωστόσο, ούτε η BMW ούτε η Mercedes θέλουν να σχολιάσουν τις προτάσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι μια αποτελεσματική συνολική δέσμη μέτρων για την ανακούφιση από μια ενεργειακή έκτακτη ανάγκη, δηλώνει η εταιρεία με έδρα τη Στουτγάρδη όταν ερωτάται.

Η BMW αναφέρεται στη θέση της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA). Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της αναφέρει: “Απορρίπτουμε τις απαγορεύσεις οδήγησης ως αντίδραση στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, όπως κάναμε τη δεκαετία του 1970”, λέει η πρόεδρος του VDA Hildegard Müller.

Πρόσθεσε ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι γνώριζαν πώς να εξοικονομούν με σύνεση. “Η οδηγική συμπεριφορά έχει ήδη εξελιχθεί αναλόγως τους τελευταίους μήνες”.

Επιπλέον, θα πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες για τη ρύθμιση της ταχύτητας προσαρμοσμένη στην κατάσταση. Είναι σημαντικό να “προωθήσουμε την προσωπική ευθύνη αντί να την αποθαρρύνουμε με απαγορεύσεις και οδηγίες”.

Η ADAC επισημαίνει ότι η απαγόρευση της οδήγησης τις Κυριακές είχε ήδη αποδειχθεί αναποτελεσματική τη δεκαετία του 1970. Εκείνη την εποχή, τα ταξίδια αναβάλλονταν από την Κυριακή σε άλλες ημέρες.

Ο Manfred Gößl, διευθύνων σύμβουλος του Βαυαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, είναι επίσης επιφυλακτικός. “Πρόκειται για έναν επιχειρηματία που μιλάει για την εταιρεία του. Πρέπει απλώς να πούμε ότι πρέπει να έχουμε κατά νου όλο το εύρος της οικονομίας και ότι θέλουμε επίσης να διατηρηθεί όλο το εύρος της οικονομίας από άποψη δομής. Και νομίζω ότι είναι καλό για τους ανθρώπους να βγουν έξω το Σαββατοκύριακο και να καθαρίσουν το μυαλό τους”.

Ποιο είναι το νόημα ενός ορίου ταχύτητας στη Γερμανία;

Υπήρξε κάποια κίνηση σχετικά με το όριο ταχύτητας, τουλάχιστον από την ADAC. Στο παρελθόν, η αυτοκινητιστική λέσχη απέρριπτε γενικά τα όρια ταχύτητας, αλλά τώρα πια δεν τα συνιστά, διότι ακόμη και μεταξύ των 21,4 εκατομμυρίων μελών της, δεν υπάρχει πλέον ενιαία εικόνα.

Η VDA εξακολουθεί να μην θέλει να μάθει τίποτα για ένα γενικό όριο ταχύτητας και επικαλείται επιχειρήματα που έχουν ήδη διατυπωθεί νωρίτερα.

Πρώτον, υπάρχουν ήδη μόνιμα ή προσωρινά όρια ταχύτητας στο 30% των αυτοκινητοδρόμων. Επιπλέον, οι αυτοκινητόδρομοι είναι οι ασφαλέστεροι δρόμοι.

Όσον αφορά την επίδραση στο κλίμα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, 2,6 εκατομμύρια τόνοι CO2 θα εξοικονομηθούν με ένα όριο ταχύτητας 120 – δηλαδή μόλις το 0,3% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το VDA, τα στοιχεία είναι προπολεμικά. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι οδηγούν ήδη πιο αργά με δική τους ευθύνη, οπότε το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον ακόμη μικρότερο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.