Η Bundeswehr θα έμενε από πυρομαχικά μετά από 2 ημέρες πολέμου

Είναι γνωστό ότι η Bundeswehr δεν είναι καλά εξοπλισμένη. Τώρα μια έκθεση των μέσων ενημέρωσης δείχνει πόσο δραστικές είναι οι ελλείψεις.

Σε περίπτωση πολέμου, η Bundeswehr θα ξεμείνει από πυρομαχικά μέσα σε δύο ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης.

Αυτό ανέφερε το περιοδικό “Business Insider”, επικαλούμενο σύμφωνες δηλώσεις εκπροσώπων της βιομηχανίας όπλων, εμπειρογνωμόνων και πολιτικών της άμυνας στην Μπούντεσταγκ.

“Θα χρειαστούμε επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για την προμήθεια πυρομαχικών”, δήλωσε στο περιοδικό η Eva Högl, επίτροπος άμυνας της γερμανικής Βουλής. Δεν υπάρχουν επίσης αρκετές αποθήκες πυρομαχικών, συνέχισε ο Högl. “Εδώ χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια”.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας επικρίνουν το Υπουργείο Άμυνας

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, η γερμανική κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Bundeswehr.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Business Insider, τα πυρομαχικά θα πληρωθούν από τον τρέχοντα αμυντικό προϋπολογισμό και όχι από το ειδικό ταμείο.

Οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας όπλων επέκριναν την προσέγγιση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Άμυνας. Το υπουργείο δεν είχε ανταποκριθεί στις προσφορές της βιομηχανίας να παράγει περισσότερα και ταχύτερα.

“Φυσικά, αυτή η περιγραφή της κατάστασης δεν θα βελτιωθεί εάν παραδίδονται πυρομαχικά από τα αποθέματα της Bundeswehr και δεν γίνονται ταυτόχρονα αντίστοιχες παραγγελίες στη βιομηχανία”, δήλωσε στο Business Insider ο Hans Christoph Atzpodien, διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Βιομηχανίας Ασφάλειας και Άμυνας (BDSV).

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.