BW: Χαλάρωση για εστιατόρια και ξενοδοχεία πιθανώς το Σαββατοκύριακο

Πριν από το Σαββατοκύριακο, οι κανονισμοί στη Βάδη-Βυρτεμβέργη πρόκειται να χαλαρώσουν. Οι επισκέψεις σε μπυραρίες και ξενοδοχεία θα μπορούσαν έτσι να είναι δυνατές – αλλά μόνο σε λίγες περιοχές.

Προς το παρόν, το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζει να επεξεργάζεται τον νέο κανονισμό κατά των λοιμώξεων, σύμφωνα με πληροφορίες του SWR, που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη το απόγευμα.

Θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη μέρα – τότε την Παρασκευή οι τοπικές υγειονομικές αρχές μπορούν να ελέγξουν τις προϋποθέσεις για το άνοιγμα ξενοδοχείων και υπαίθριων εστιατορίων.

Αυτό είναι δυνατό μόνο σε περιοχές όπου ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών είναι κάτω του 100 για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Οι μπυραρίες και τα ξενοδοχεία μπορούν να ανοίξουν ξανά εκεί από το σαββατοκύριακο.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι μπυραρίες και τα ξενοδοχεία σε περιοχές με χαμηλούς δείκτες θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά εγκαίρως πριν από την Πεντηκοστή.

Επίσκεψη με γρήγορο τεστ ή εμβολιασμό

Όποιος μπαίνει σε μπυραρία ή σε ξενοδοχείο πρέπει να αποδείξει ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως ή να προσκομίσει ένα τρέχον αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Μπορεί να το κάνει αυτό σε ένα κέντρο τεστ, αλλά θα υπάρχουν επίσης οικοδεσπότες που θα προσφέρουν τη δυνατότητα διεξαγωγής τεστ στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου τους.

Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών κάτω του 100 είναι ζωτικής σημασίας

Προς το παρόν, 7 από τις 44 περιοχές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη βρίσκονται κάτω από το όριο του 100 εδώ και αρκετές ημέρες.

Η χαλάρωση θα επηρέαζε αρχικά τις περιοχές Main-Tauber, Breisgau-Hochschwarzwald, Emmendingen, Lörrach και Konstanz και τις περιοχές Χαϊδελβέργη και Φράιμπουργκ.

Περαιτέρω περιοχές ενδέχεται να προστεθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Το βήμα προς βήμα σχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπει επίσης περαιτέρω βήματα έναρξης.

Υπό τις προαναφερόμενες συνθήκες, επιτρέπονται επίσης υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις και ανέπαφα αθλήματα με έως και δέκα άτομα.

Η Dehoga χαιρετίζει τα πρώτα βήματα

Η ένωση ξενοδόχων και εστιατόρων Dehoga Baden-Württemberg καλωσορίζει τα πρώτα βήματα του κρατιδίου. Αυτό θέτει υλικοτεχνικές προκλήσεις για τη βιομηχανία, αλλά αποτελεί ένα θετικό μήνυμα.

“Δεν θα ανοίξουν όλοι”, δήλωσε η Melanie von Görtz, διευθύνων σύμβουλος της Dehoga Heidelberg. “Αλλά είναι μια ευκαιρία για κάποιους να εργαστούν”.

Συχνά χρειάζονται έως και δέκα ημέρες για μια εταιρεία να ξεκινήσει πλήρως τις υπηρεσίες της.

“Φυσικά έχουμε επίσης προμηθευτές που πρέπει ακόμη να φέρουν τα τρόφιμα και αν τα παραγγείλουμε τώρα, θα είναι πολύ βραχυπρόθεσμα ενόψει Σαββατοκύριακου”, δήλωσε η von Görtz”.

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση να ανοίξουμε την πρώτη ημέρα, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία και όποιος μπορεί να το εκμεταλλευτεί θα το κάνει.

Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που γνωρίζουν τι είναι δυνατό και τι όχι”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.