BW: Όλο και περισσότερες ελπίδες για ανοίγματα στην Πεντηκοστή

Πότε μπορώ να ξαναπάω σε εστιατόριο ή να επισκεφτώ ξανά μια μπυραρία; Όλες αυτές οι ερωτήσεις εξαρτώνται επί του παρόντος από τον δείκτη επίπτωσης, ο οποίος επί του παρόντος πέφτει στο κρατίδιο. Αυτό δίνει προοπτικές ανοίγματος.

Στις πόλεις και τις περιφέρειες της Βάδης-Βυρτεμβέργης, υπάρχει αυξανόμενη ελπίδα ότι θα έχουν φτάσει στο σημαντικό όριο του δείκτη επίπτωσης εγκαίρως για τις διακοπές της Πεντηκοστής ώστε να είναι σε θέση να γίνουν τα προβλεπόμενα ανοίγματα.

Ενώ 37 από τις 44 περιοχές ήταν πάνω από 100 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα την Κυριακή, δύο ακόμη έπεσαν κάτω από τη σημαντική αυτή τιμή τη Δευτέρα.

Αρκετές άλλες περιοχές όπως το Ortenaukreis και η πόλη της Καρλσρούης ενδέχεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες, όπως δείχνουν οι πληροφορίες από το Κρατικό Γραφείο Υγείας (LGA).

Το Υπουργείο Υγείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχε ήδη ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι θα προετοιμάσει συγκεκριμένα βήματα έναρξης για ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Σε μια συνάντηση κορυφής πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα.

Ο Υπουργός Κοινωνικών και Υγείας, Manfred Lucha, είχε υποσχεθεί μια διαδικασία τριών σταδίων.

Πριν από τις διακοπές της Πεντηκοστής, θα πρέπει να είναι σαφές το πότε και πώς μπορούν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.

Στο πρώτο στάδιο, για παράδειγμα, οι μπυραρίες και οι υπαίθριοι χώροι καφέ, καθώς και τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης πρέπει να ανοίξουν ξανά.

Ωστόσο, η προϋπόθεση είναι ότι ο δείκτης των επτά ημερών σε αυτές τις περιοχές είναι σταθερός κάτω του 100 για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Μετά τη δραστική πτώση του αριθμού των διανυκτερεύσεων στις αρχές του έτους, ο ξενοδοχειακός κλάδος βλέπει φως στο τέλος του τούνελ, αλλά ταυτόχρονα παροτρύνει τους υπαλλήλους του κλάδου να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Η γερμανική ένωση ξενοδόχων και εστιατόρων (Dehoga) και η ένωση NGG ζήτησαν να μεταφερθούν τη Δευτέρα στην ομάδα προτεραιότητας τρία.

Η ομάδα 3 περιλαμβάνει επί του παρόντος προσωπικό πωλήσεων στον τομέα λιανικής τροφίμων.

“Περιμένουμε ότι αυτό θα εφαρμοστεί γρήγορα και ρεαλιστικά, όπως συμβαίνει ήδη σε ορισμένες περιοχές της Βαυαρίας, για παράδειγμα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Dehoga Guido Zöllick και ο πρόεδρος της NGG Guido Zeitler.

Ταυτόχρονα, χαιρέτισαν το γεγονός ότι όλο και περισσότερα ομοσπονδιακά κρατίδια επιτρέπουν τουλάχιστον το άνοιγμα εξωτερικών χώρων εστίασης και ότι σχεδιάζονται συγκεκριμένα βήματα ανοίγματος για ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Σύμφωνα με το LGA, ο δείκτης επίπτωσης στη Βάδη-Βυρτεμβέργη συνέχισε να μειώνεται τη Δευτέρα.

Κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο, βρέθηκαν 140,6 ανάμεσα σε 100.000 κατοίκους να έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό την τελευταία εβδομάδα.

Την προηγούμενη ημέρα η τιμή ήταν 145,2, πριν από μια εβδομάδα 173,1.

21 από τις 44 περιοχές στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν δείκτη άνω του 150.

Η τιμή είναι η υψηλότερη στην περιοχή Zollernalb με 252,4 και η χαμηλότερη στην περιοχή Main-Tauber με 49,8.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.