BW: Το κρατίδιο εφαρμόζει τα μέτρα χαλάρωσης σε περιφερειακό επίπεδο

Ο Winfried Kretschmann και η Susanne Eisenmann συμφώνησαν το απόγευμα της Πέμπτης να επιτρέψουν στις περιφέρεις να χαλαρώσουν τα μέτρα, εάν τα περιστατικά εκεί παραμείνουν σταθερά κάτω του δείκτη των 50.

Με αυτόν τον τρόπο, ακολουθούν την απόφαση της κυβέρνησης.

Στουτγάρδη – Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι αστικές και αγροτικές περιοχές με χαμηλό αριθμό μολύνσεων επιτρέπεται να εφαρμόσουν τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης από τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός Winfried Kretschmann και η υπουργός Παιδείας Susanne Eisenmann συμφώνησαν σε αυτό, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Πέμπτης στη Στουτγάρδη.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει: Σε περιφέρειες που είναι σταθερά κάτω από 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους σε 7 ημέρες, το λιανικό εμπόριο, μεταξύ άλλων, μπορεί σταδιακά να ανοίξει.

Μέχρι πρόσφατα, ο συνασπισμός είχε συζητήσει τη χρήση του δείκτη επίπτωσης ως σημείο αναφοράς για τα ανοίγματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο πιθανός εμπορικός τουρισμός.

Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε σχεδόν καθόλου σημαντική χαλάρωση μακροπρόθεσμα.

Η επίπτωση στο επίπεδο του κρατιδίου ωστόσο αυξάνεται σταθερά εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και τώρα είναι στο 56,3.

Αντίθετα, 16 από τις 44 περιφέρειες είναι κάτω των 50, 7 από αυτές ακόμη και κάτω από 35.

Το ψήφισμα των ομοσπονδιακών και πολιτειακών κυβερνήσεων, το οποίο τώρα θέλει να εφαρμόσει η Βάδη-Βυρτεμβέργη, ορίζει ότι οι έμποροι λιανικής μπορούν να ανοίξουν ξανά από την επόμενη Δευτέρα με επίπτωση 7 ημερών μικρότερη από 50.

Αλλά με όριο ενός πελάτη ανά 10 τετραγωνικά μέτρα ή 20 τετραγωνικά μέτρα ανάλογα με την περιοχή πωλήσεων.

Στη συνέχεια, είναι επίσης δυνατό να ανοίξουν μουσεία, γκαλερί, μνημεία, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι, καθώς και αθλήματα χωρίς επαφή σε μικρές ομάδες έως και δέκα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Λεπτομέρειες την Παρασκευή σε ειδική συνεδρία

Με επίπτωση 7 ημερών έως 100 νέες λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους, ισχύει περιορισμένη χαλάρωση σε αυτές τις περιοχές.

Οι αγορές είναι δυνατές μόνο κατόπιν ραντεβού (Click & Meet) και πρέπει να κλείσετε ραντεβού και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Είναι επίσης δυνατά αθλήματα χωρίς επαφή με έως 5 άτομα από δύο νοικοκυριά. Και σε εξωτερικούς χώρους με έως και 20 παιδιά έως 14 ετών.

Η δήλωση της κυβέρνησης αναφέρει επίσης: “Πρέπει να γίνουν κοινές ρυθμίσεις με τις γειτονικές περιοχές με υψηλότερα κρούσματα, προκειμένου να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η υπερεθνική ή διαπεριφερειακή χρήση των ανοιχτών προσφορών”.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς πρέπει να ελέγχεται αυτό.

Ο Kretschmann ήθελε να εξηγήσει περισσότερες λεπτομέρειες αυτήν την Παρασκευή σε ειδική σύνοδο του κρατικού κοινοβουλίου, ανέφερε.

Η ένωση περιφερειών της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχε προηγουμένως ασκήσει κριτική στα ανοίγματα ανά περιοχή. Φοβόταν μια “εναλλακτική κίνηση” σε περιφέρειες με μεγαλύτερη χαλάρωση.

Η γειτονική Βαυαρία επέλεξε επίσης ένα βήμα προς βήμα σχέδιο σε δημοτικό επίπεδο.

Εάν η επίπτωση παραμείνει σταθερή κάτω των 50, είναι δυνατή η απόφαση για μέτρα χαλάρωσης. Για παράδειγμα για σχολεία, εμπόριο, πολιτισμό ή αθλητισμό.

Εάν αυξηθεί πάνω από 100, θα εφαρμόζεται ένα φρένο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θέτει και πάλι ένα σκληρό lockdown.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.