Χαλάρωση μέτρων στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Καμία νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας πλέον, συνάντηση από δύο νοικοκυριά με έως και πέντε άτομα και πρόσβαση σε μουσεία και ζωολογικό κήπο κατόπιν ραντεβού – η πρώτη πόλη στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας χαλαρώνει το φρένο έκτακτης ανάγκης.

Χαϊδελβέργη– Οι πολίτες της Χαϊδελβέργης ανακτούν λίγες περισσότερες ελευθερίες: Από το Σάββατο, η πόλη θα είναι η πρώτη στα νοτιοδυτικά που θα χαλαρώσει το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει: Δεν θα ισχύουν άλλες απαγορεύσεις κυκλοφορίας τη νύχτα, δύο νοικοκυριά με έως και πέντε άτομα θα μπορούν να συναντηθούν, η πρόσβαση σε μουσεία και ζωολογικό κήπο θα είναι δυνατή κατόπιν ραντεβού.

Το εμπόριο μπορεί να δέχεται ξανά πελάτες στους χώρους πωλήσεών του κατόπιν ραντεβού (“Click & meet”).

Ο λόγος για την χαλάρωση είναι ο δείκτης επίπτωσης που είναι μικρότερος από 100 ανά 100.000 κατοίκους για πέντε συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

Το Σάββατο της περασμένης εβδομάδας, η τιμή ήταν 99,7 για πρώτη φορά κάτω από το 100. Την Πέμπτη έπεσε στο 62,5.

Επομένως, από το Σάββατο, οι πολίτες πρέπει να συμμορφώνονται μόνο με τον κανονισμό του κρατιδίου.

Γι’ αυτό η Χαϊδελβέργη επιτρέπεται να χαλαρώσει τα μέτρα

Σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης, οι αυστηρότεροι ομοσπονδιακοί κανονισμοί που τέθηκαν σε ισχύ στις 24 Απριλίου εξακολουθούν να ισχύουν.

Μόνο στην περιοχή Emmendingen και στην περιοχή Breisgau-Hochschwarzwald και Φράιμπουργκ δεν εφαρμόστηκε καθόλου το φρένο έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του δείκτη που ήταν κάτω των 100.

Δεδομένου ότι η Χαϊδελβέργη έπεσε κάτω από αυτό το όριο για πέντε εργάσιμες ημέρες την Πέμπτη, οι ομοσπονδιακοί περιορισμοί μπορούν να αρθούν δύο ημέρες αργότερα.

Το φρένο έκτακτης ανάγκης θα επανέλθει, εάν ο δείκτης είναι πάνω από 100 για τρεις συνεχόμενες ημέρες. Η σύσφιξη θα τεθεί σε ισχύ την μεθεπόμενη μέρα.

Ο δήμαρχος της Χαϊδελβέργης Eckart Würzner επαίνεσε τη σύνεση και την πειθαρχία των πολιτών: “Συνεχίστε να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και απόστασης, χρησιμοποιήστε τις πολλές δωρεάν επιλογές τεστ και εμβολιαστείτε”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.