Χαλάρωση μέτρων: Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βαυαρίας συνεδριάζει

Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Markus Söder για να συζητήσει την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, ενόψει της μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, θα αφορά ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να καθοριστεί περισσότερη κανονικότητα σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός ή η εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους, είναι πιθανό να γίνουν μεγαλύτερα βήματα ανοίγματος.

Όσον αφορά τα εστιατόρια, οι εκκλήσεις για το άνοιγμα της εσωτερικής εστίασης αυξήθηκαν, αφού προηγουμένως ήταν δυνατή μόνο η εξωτερική εστίαση. Οι περιορισμοί επαφής θα μπορούσαν επίσης να χαλαρώσουν. Οι προηγούμενοι κανονισμοί που ενημερώθηκαν τελευταία φορά στις 25 Μαΐου, λήγουν στις 6 Ιουνίου.

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Hubert Aiwanger ζήτησε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στον πολιτισμό, στο σχολείο, στις αγορές, στην εστίαση και στον τομέα της αναψυχής, όπως δήλωσε στο Bayerischer Rundfunk.

“Υπάρχουν πολλοί τομείς που εξακολουθούν να υποφέρουν από τα μέτρα του lockdown, όπου χάνονται πολλά χρήματα, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν πλέον κατανόηση και όπου δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.