Χαλάρωση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε σχολεία της Βαυαρίας

Με την απόφαση να χαλαρώσει την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Βαυαρίας, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Piazolo βλέπει μια λύση στη μακροχρόνια διαμάχη.

Στο μέλλον, δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί εκ μέρους του κρατιδίου της Βαυαρίας – αντίθετα, τα σχολεία θα πρέπει να αποφασίζουν μόνα τους.

Με μια αντίστοιχη τροπολογία, η κρατική κυβέρνηση θέλει να παραδώσει την ευθύνη για την τελική απόφαση στα σχολεία.

Σύγχρονη νομική βάση για την εκπαίδευση στη Βαυαρία

“Θέτουμε έτσι τη ρύθμιση της ιδιωτικής χρήσης των smartphone και άλλων ψηφιακών συσκευών σε μια μελλοντικά ανθεκτική και σύγχρονη βάση: στο μέλλον, τα σχολεία θα μπορούν να αποφασίζουν μόνα τους, σε στενό διάλογο με την τοπική σχολική κοινότητα, πώς να οργανώνουν την ιδιωτική χρήση των συσκευών εκτός μαθημάτων και να ανταποκρίνονται έτσι στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική κατάσταση στο χώρο”, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Michael Piazolo.

Το smartphone είναι εδώ και καιρό ένας πανταχού παρών σύντροφος για τους μαθητές. “Μαζί με τους γονείς, τα σχολεία είναι αφοσιωμένα και ενεργά στην εκπλήρωση της αποστολής τους στην εκπαίδευση.

Για να γίνει αυτό, τα σχολεία χρειάζονται επίσης μια σύγχρονη νομική βάση, όπως το κατά πόσο μπορούν να χρησιμοποιούνται τα ψηφιακά εργαλεία στο σχολείο, αν και πώς μπορούν επίσης να χρησιμοποιούνται τα κινητά τηλέφωνα ιδιωτικά στα σχολεία μας”.

Νέοι κανονισμοί που θα ισχύουν από το επόμενο σχολικό έτος στη Βαυαρία

Το βαυαρικό κοινοβούλιο ψήφισε τροπολογία για τον βαυαρικό νόμο περί εκπαίδευσης και διδασκαλίας. Επί του παρόντος, η χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Βαυαρίας απαγορεύεται – εκτός αν ο εκπαιδευτικός συμφωνεί ρητά σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Από τη νέα σχολική χρονιά θα ισχύουν οι νέοι κανονισμοί. Αυτό περιλαμβάνει μια καινοτομία στην εξ αποστάσεως διδασκαλία: στο μέλλον, οι καθηγητές θα μπορούν να επιμένουν να ενεργοποιούνται οι κάμερες των μαθητών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξαν επανειλημμένα προβλήματα επειδή οι μαθητές δεν εμφανίζονταν στην κάμερα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.