Χάος στους γερμανικούς παιδικούς σταθμούς λόγω της απεργίας

Σήμερα Τετάρτη, οι σημερινές προειδοποιητικές απεργίες στο δημόσιο τομέα θα επηρεάσουν κυρίως τους παιδικούς σταθμούς και τα κοινωνικά ιδρύματα…

Σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, οι εργαζόμενοι πρόκειται να κατέβουν σε απεργία. Το συνδικάτο Verdi θέλει να αυξήσει την πίεση στους εργοδότες των δήμων και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στη Βαυαρία, για παράδειγμα, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, οι εργαζόμενες κυρίως γυναίκες στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες καλούνται σε προειδοποιητικές απεργίες.

Στις πόλεις που επηρεάζονται περιλαμβάνονται το Μόναχο και το Άουγκσμπουργκ. Ορισμένοι εργαζόμενοι θα απεργήσουν επίσης σε νοσοκομεία ή δήμους.

Προειδοποιητικές απεργίες σε παιδικούς σταθμούς και κοινωνικά ιδρύματα πραγματοποιούνται επίσης στην Κάτω Σαξονία, τη Βρέμη, τη Σαξονία-Άνχαλτ και τη Σαξονία (π.χ. στη Δρέσδη και το Κέμνιτς).

Εκπρόσωπος της Verdi συνέστησε στους γονείς να επιδιώξουν έγκαιρες συνομιλίες με τους εργοδότες τους σχετικά με πιθανές ακυρώσεις παιδικών σταθμών.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί πολυάριθμες συγκεντρώσεις. Στο Hennigsdorf του Βρανδεμβούργου, βόρεια του Βερολίνου, θα μιλήσει η πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, Yasmin Fahimi. Άλλα συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί στη Στουτγάρδη, το Μανχάιμ, το Ανόβερο, το Γκέτινγκεν, τη Βρέμη, τη Δρέσδη και το Αμβούργο, μεταξύ άλλων.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.