Χάος στους δρόμους: Πολυάριθμα τροχαία λόγω χιονόπτωσης

Πολυάριθμα ατυχήματα σημειώθηκαν στους γερμανικούς δρόμους λόγω του χιονιού και του πάγου. Πολλά αυτοκίνητα βγήκαν από το δρόμο…

Το χιόνι σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας οδήγησε σε πολλά τροχαία ατυχήματα, με πολλούς τραυματισμούς και 4 θανάτους στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τα κέντρα έκτακτων καταστάσεων, οι ολισθηροί δρόμοι προκάλεσαν υλικές ζημιές, φορτηγά που έπεσαν και αυτοκίνητα που χάλασαν, γεγονός που σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε και σε αποκλεισμούς δρόμων.

Το χιόνι προκαλεί πάνω από 90 ατυχήματα στη Βαυαρία

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα σε ατυχήματα στους δρόμους της Βαυαρίας.

Επιπλέον, τουλάχιστον 91 ατυχήματα συνέβησαν σε δρόμους με χιόνι και ολισθηρό οδόστρωμα κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο, στα οποία οι τραυματισμοί δεν ήταν σοβαροί.

Δύο ακόμη άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μετωπική σύγκρουση στην ομοσπονδιακή εθνική οδό 31 κοντά στο Weißensberg στην περιοχή Lindau (λίμνη της Κωνσταντίας).

Το βράδυ της Παρασκευής, ένας 40χρονος οδήγησε το φορτηγάκι του στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με ένα αντίθετο ερχόμενο φορτηγό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ίδιος και ο 38χρονος συνοδηγός του τραυματίστηκαν θανάσιμα. Ο οδηγός του βαν διέφυγε με ελαφρά τραύματα.

Η νύχτα προς Σάββατο έφερε επίσης παγετό και χιονοπτώσεις σε πολλά μέρη της Βαυαρίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν τουλάχιστον 91 ατυχήματα σε χιονισμένους δρόμους, ενώ αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά. Συνολικά, τα ατυχήματα προκάλεσαν ζημιές αξίας άνω των 400.000 ευρώ.

Σε καλή κατάσταση στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η κατάσταση της κυκλοφορίας ήταν ιδιαίτερα καλή. Σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομίας, παρά το χιόνι, δεν σημειώθηκαν σχεδόν καθόλου αξιόλογα ατυχήματα.

Μόνο στην περιοχή του Μανχάιμ σημειώθηκαν περίπου 20 ατυχήματα.

Το βράδυ της Παρασκευής, ένα αυτοκίνητο είχε σπάσει ένα μεταλλικό κιγκλίδωμα στις όχθες του Neckar και έπεσε περίπου έξι μέτρα. Δύο άνδρες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν επίσης σε ορισμένες περιοχές της Έσσης, της Ρηνανίας-Παλατινάτου και του Σάαρλαντ.

Στο Koblenz, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν σε δύο από τα 25 ατυχήματα και στην περιοχή Bernkastel-Wittlich ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία του Worms μέτρησε συνολικά εννέα ατυχήματα στην περιοχή δράσης της, τα οποία οφείλονταν στο χιόνι. Το αστυνομικό τμήμα του Wittlich ανέφερε συνολικά 15 τροχαία ατυχήματα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες συντήρησης του αυτοκινητοδρόμου πολυάριθμα οχήματα με βλάβες, γεγονός που δυσχέραινε πολύ τις εργασίες καθαρισμού.

Στη νότια Έσση, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε τροχαία ατυχήματα. Η αστυνομική διεύθυνση του Ντάρμσταντ μέτρησε συνολικά περίπου 20 ατυχήματα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα οχήματα γλίστρησαν από τους δρόμους λόγω των παγωμένων συνθηκών, δήλωσε εκπρόσωπος.

Στο Σάαρλαντ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κέντρου καταστάσεων, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 90 ατυχήματα από το απόγευμα της Παρασκευής, στα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά οκτώ άτομα.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης