Χάος στα σύνορα Τσεχίας – Γερμανίας: Ουρές για τεστ κορονοϊού

Τεράστιες ουρές αυτοκινήτων σχηματίστηκαν στα σύνορα Τσεχίας – Γερμανίας και οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι χρειάστηκε να περιμένουν για ώρες καθώς το Βερολίνο επέβαλε σκληρότερες προϋποθέσεις για την είσοδο στη χώρα, λόγω της πανδημίας.

Η ανυπομονησία και ο θυμός ήταν εμφανείς. Αφού πολλοί χρειάστηκε να περιμένουν έως και δύο ώρες για να διασχίσουν τα σύνορα. Πριν από την πανδημία της Covid-19, όλοι περνούσαν χωρίς να σταματήσουν καν.

«Κάνει κρύο, χιονίζει και δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες», είπε η Ιβέτα Χαλαντόβα, μια Τσέχα νοσηλεύτρια που εργάζεται στη Γερμανία. «Είναι δύσκολο για όλους και για τον εργοδότη μου.  Αφού δεν ξέρουμε πόση ώρα θα μείνουμε εδώ», πρόσθεσε.

Το πάρκινγκ στα σύνορα, που πριν από 30 χρόνια αποτελούσε το «σύνορο» μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, ήταν γεμάτο από περίπου 100 αυτοκίνητα που περίμεναν. Σε ένα από τα κτίρια στήθηκε βιαστικά ένα πρόχειρο κέντρο όπου γίνονται γρήγορα τεστ για τον νέο κορονοϊό.

«Μόλις έκανα το τεστ και περιμένω τα αποτελέσματα. Θα μου τα στείλουν με SMS ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο», εξήγησε ο κ. Λούκας Κοτνάουερ, που εργάζεται σε αυτοκινητοβιομηχανία. «Είναι πολύ ενοχλητικό. Θα πρέπει να εξεταζόμαστε κάθε 48 ώρες», συνέχισε.

Η Τσεχία έχει χαρακτηριστεί χώρα υψηλού κινδύνου από τη Γερμανία. Όλοι όσοι φτάνουν στο γερμανικό έδαφος θα πρέπει στο εξής να έχουν υποβληθεί σε τεστ μέσα στις προηγούμενες 48 ώρες και να έχει βγει αρνητικό. Αυτό σημαίνει ότι οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι θα εξετάζονται κάθε δύο ημέρες.

Χιλιάδες Τσέχοι μπαίνουν καθημερινά στη Γερμανία για να εργαστούν. Πολλοί από αυτούς απασχολούνται στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών.

Η Μιροσλάβα Γιοζόβα, που εργάζεται σε ένα εργοστάσιο ηλεκτρονικών ειδών, είπε ότι θα προτείνει στον εργοδότη της να στεγάσει προσωρινά τους υπαλλήλους στη Γερμανία. «Όμως αυτό απλούστατα δεν είναι εφικτό για όσους έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να επιστρέφουν καθημερινά στην Τσεχία», είπε.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.