Χάος στα τρένα στη Γερμανία: Η DB κάνει λόγο για σαμποτάζ

Σύμφωνα με τον σιδηρόδρομο, δολιοφθορά είναι η αιτία της τεχνικής διαταραχής στην κυκλοφορία των τρένων στη βόρεια Γερμανία.

Σύμφωνα με τον παγγερμανικό σιδηρόδρομο, καταστράφηκαν καλώδια που είναι “απαραίτητα για την κυκλοφορία των τρένων”. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Μεταφορών Wissing προτίθεται να σχολιάσει το θέμα σύντομα.

Οι εκτεταμένες βλάβες στην κυκλοφορία των τρένων στη βόρεια Γερμανία οφείλονται σε σαμποτάζ, σύμφωνα με τους σιδηροδρόμους. “Λόγω δολιοφθοράς σε καλώδια που είναι απαραίτητα για την κυκλοφορία των τρένων, η Deutsche Bahn αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των τρένων στο βορρά για σχεδόν τρεις ώρες σήμερα το πρωί”, δήλωσε εκπρόσωπος στην Deutsche Presse-Agentur.

Διαταραχή του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας στη Γερμανία

Νωρίτερα, είχε ειπωθεί ότι τα σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Γερμανία οφείλονταν σε δυσλειτουργία του ψηφιακού ασύρματου συστήματος GSM-R (Global System for Mobile Communications – Rail).

Εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων είχε δηλώσει: “Χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των κέντρων ελέγχου, τα οποία ελέγχουν την κυκλοφορία των τρένων και συνεπώς αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή κυκλοφορία τους”.

Η διαταραχή έχει αποκατασταθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων. Οι εργασίες επανέρχονται σιγά-σιγά, πρόσθεσε.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις εξακολουθούν να είναι πιθανές

Για ώρες σήμερα το πρωί, τόσο τα περιφερειακά όσο και τα υπεραστικά δρομολόγια σε μεγάλα τμήματα της βόρειας Γερμανίας ακινητοποιήθηκαν.

Πολλοί ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν στους σταθμούς. Κατά τη διάρκεια του πρωινού, η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι η διαταραχή είχε επιλυθεί, αλλά ότι μπορεί να εξακολουθήσουν να υπάρχουν διαταραχές.

Οι περιφερειακές και υπεραστικές υπηρεσίες στην Κάτω Σαξονία, τη Βρέμη, το Αμβούργο και το Σλέσβιχ-Χολστάιν επηρεάστηκαν. Ως αποτέλεσμα, τα δρομολόγια από και προς το Αμβούργο, το Σλέσβιχ-Χολστάιν και την Κάτω Σαξονία ανεστάλησαν.

Η ICE αναστέλλει επίσης – επιπτώσεις μέχρι τη νότια Γερμανία

Τα δρομολόγια του ICE επηρεάστηκαν μέχρι τη νότια Γερμανία και την Ελβετία, ενώ τα δρομολόγια μεταξύ Βερολίνου, Ανόβερου και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επίσης διακόπηκαν, σύμφωνα με την DB.

Στους ταξιδιώτες από το Βερολίνο προς την Κολωνία, καθώς και προς τη Βάδη-Βυρτεμβέργη και την Ελβετία συνιστάται να χρησιμοποιούν τις συνδέσεις μέσω Ερφούρτης και Φρανκφούρτης. Ωστόσο, η DB προειδοποίησε για τον “πολύ υψηλό όγκο επιβατών” σε αυτά τα δρομολόγια.

Ορισμένα τρένα ακυρώθηκαν επίσης στις διεθνείς υπεραστικές γραμμές: Οι αμαξοστοιχίες IC στη διαδρομή μεταξύ Βερολίνου και Άμστερνταμ ακυρώθηκαν πλήρως, ενώ οι αμαξοστοιχίες IC από και προς την Κοπεγχάγη και το Άαρχους τερμάτισαν στο Padborg.

Η περιφερειακή κυκλοφορία επηρεάστηκε επίσης

Εκτός από τα υπεραστικά δρομολόγια, οι περιφερειακές υπηρεσίες της Deutsche Bahn στη βόρεια Γερμανία διακόπηκαν μερικώς.

Λόγω “τεχνικής βλάβης στη γραμμή”, δεν ήταν επί του παρόντος δυνατή η εκτέλεση τοπικών σιδηροδρομικών δρομολογίων στην “περιοχή της Βόρειας Γερμανίας”, ανακοίνωσε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της το πρωί του Σαββάτου.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.