Χάος σε τρένο της DB: Επιβάτες φτάνουν πεζοί στον επόμενο σταθμό

Απίστευτο: 200 άτομα έστησαν ενέδρα σε τρένο στη Γερμανία

1.200 επιβάτες που ταξίδευαν σε περιφερειακό τρένο στο Βερολίνο το βράδυ της Κυριακής διασώθηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά από δυσλειτουργία των φρένων που σταμάτησε το ταξίδι τους.

Ορισμένοι επιβάτες ήταν τόσο απογοητευμένοι από την καθυστερημένη επιχείρηση διάσωσης που έφτασαν μόνοι τους στον επόμενο σταθμό με τα πόδια.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Βερολίνου εκκένωσαν υπερθερμασμένο τρένο

Ένα περιφερειακό τρένο που ταξίδευε μέσω του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου σταμάτησε απροσδόκητα το βράδυ της Κυριακής μετά από δυσλειτουργία των φρένων.

Το τρένο – το οποίο ήταν γεμάτο με περίπου 1.200 επιβάτες – ήταν υπερπλήρες και δεν είχε λειτουργικό κλιματισμό για να αντιμετωπίσει την εξωτερική ζέστη των 27 βαθμών.

Μετά την ξαφνική στάση, η οποία σημειώθηκε μεταξύ Köpenick και Wuhlheide, οι επιβάτες άρχισαν να πανικοβάλλονται και να εξαντλούνται από τη ζέστη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της Tagesspiegel, που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο τρένο, το κλίμα άλλαξε από ενόχληση σε πανικό εντελώς ξαφνικά.

Η διάθεση αλλάζει απότομα όταν μια θυμωμένη γυναίκα με κατακόκκινο πρόσωπο “όρμηξε” μέσα στο τρένο.

Ουρλιάζει δυνατά, όχι στα γερμανικά, ακούγεται σαν πολωνική – είναι σε πανικό, ίσως υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Αρπάζει το σφυρί έκτακτης ανάγκης στο διπλανό παράθυρο, κάτω από το οποίο κάθονται τρεις Ιταλίδες έφηβες, στο αρχίζει να χτυπάει την κόκκινη ένδειξη στο παράθυρο“.

Ανεπιτυχής στις προσπάθειές της να σπάσει το παράθυρο, η γυναίκα συνέχισε να τρέχει μέσα στο τρένο.

Ένας άλλος απογοητευμένος επιβάτης αναποδογύρισε ολόκληρο το μπουκάλι με το νερό πάνω από το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να μουσκέψει το μπλουζάκι του.

Το προσωπικό της Deutsche Bahn είναι άφαντο

Αναζητώντας βοήθεια και καθησυχασμό, οι επιβάτες ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ελαττωματικό σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης στο βαγόνι του τρένου, ενώ λίγη ώρα μετά τη στάση το προσωπικό της Deutsche Bahn εξακολουθούσε να μην εμφανίζεται πουθενά.

Αν και οι επιβάτες προσπάθησαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, αρκετοί ηλικιωμένοι επιβάτες άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια θερμοπληξίας.

“Ένιωσα σαν ένα παράλογο πείραμα σε ζωντανούς ανθρώπους – ποιος θα αντιδράσει πανικόβλητος, ποιος θα παραμείνει ήρεμος, ποιος είναι εκεί για τους άλλους, ποιος χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του“, έγραψε ο δημοσιογράφος.

Στο μπροστινό διαμέρισμα, μια ομάδα ηλικιωμένων άρχισε να προσεύχεται“.

Τελικά, δύο στρατιώτες που επέβαιναν στο τρένο πήραν την πρωτοβουλία να ανοίξουν τις πόρτες και να πάνε να μιλήσουν στον οδηγό του τρένου.

Ο ένας επέστρεψε για να ενημερώσει τους επιβάτες ότι το τρένο δεν μπορούσε να συνεχίσει το ταξίδι του. 45 λεπτά αργότερα, η ίδια ενημέρωση δόθηκε μέσω του μεγάφωνου.

Αφού άνοιξαν κι άλλες πόρτες, οι επιβάτες ξεχύθηκαν στις ράγες και στη γύρω δασική περιοχή.

Μόλις έφτασε η αστυνομία άρχισε να συντονίζει ένα σχέδιο εκκένωσης, αλλά αφού πέρασαν άλλες δύο ώρες χωρίς ιδιαίτερη εξέλιξη, “με δική τους ευθύνη” ορισμένοι επιβάτες άρχισαν να παίρνουν μόνοι τους το δρόμο μέσα από το δάσος και πάνω από αυτοκινητόδρομους, προς το σταθμό του S-Bahn Wuhlheide.

Η εμπειρία δεν αύξησε την εμπιστοσύνη μας στις ικανότητες αντιμετώπισης κρίσεων της Deutsche Bahn ή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης“, κατέληξε ο δημοσιογράφος της Tagesspiegel.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης