Χάσατε το ταξίδι σας λόγω Covid: Διεκδικήστε χρήματα!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενίσχυσε τα δικαιώματα των παραθεριστών στην υπόθεση των περιορισμών της Corona. Κατά συνέπεια, μπορείτε να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω, εάν το ταξίδι ματαιώθηκε από τα μέτρα της Corona.

  • Διακοπές με αποκλεισμό: οι επισκέπτες μπορούσαν να βγουν από τα δωμάτια μόνο για τα γεύματα και έπρεπε να φύγουν νωρίς.
  • Ο ταξιδιωτικός πράκτορας δεν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο.
  • Δικαστής: Η Corona συνιστά “αθέτηση σύμβασης”.

Υπό ορισμένες συνθήκες, οι ταξιδιώτες που ταξίδεψαν ή όχι με ταξιδιωτικό πακέτο μπορούν να διεκδικήσουν μείωση της τιμής, εάν οι διακοπές τους επηρεάστηκαν από τα μέτρα Corona.

Η απόφαση ελήφθη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι παραθεριστές έπρεπε να μείνουν στα δωμάτιά τους

Το φόντο είναι μια υπόθεση από τη Γερμανία. Οι ενάγοντες είχαν κλείσει ένα πακέτο διακοπών δύο εβδομάδων στη Κανάρια νησιά με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα.

Οι διακοπές τους επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 13 Μαρτίου 2020, αλλά δύο ημέρες αργότερα επιβλήθηκαν στο νησί αυστηροί περιορισμοί της Corona. Οι παραλίες έκλεισαν και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι ταξιδιώτες επιτρεπόταν να βγαίνουν από τα δωμάτια των ξενοδοχείων τους μόνο για τα γεύματα.

Στις 18 Μαρτίου 2020, οι επισκέπτες ειδοποιήθηκαν να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το νησί ανά πάσα στιγμή. Δύο ημέρες αργότερα, το έκαναν.

Οι ενάγοντες ζητούν μείωση της τιμής κατά 70%. Ο ταξιδιωτικός πράκτορας αρνήθηκε τη μείωση της τιμής, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να είναι υπεύθυνος για έναν “γενικό κίνδυνο ζωής”.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι παραθεριστές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν μείωση της τιμής του ταξιδιού, εάν το οργανωμένο ταξίδι δεν εκτελέστηκε σύμφωνα με τη σύμβαση.

Το δικαστήριο θα πρέπει να διευκρινίσει κατά πόσον τα μέτρα της Corona στη Κανάρια νησιά αποτελούσαν παραβίαση της σύμβασης.

Δικαστές: Τα μέτρα Corona αποτελούν έλλειψη συμμόρφωσης με τη σύμβαση

Οι δικαστές στο Λουξεμβούργο αποφάσισαν τώρα ότι τα μέτρα corona συνιστούν έλλειψη συμμόρφωσης.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό, ανεξάρτητα από το αν τα προβλήματα μπορούν να αποδοθούν σε αυτούς.

Δεν είχε σημασία ότι παρόμοιοι κανονισμοί Corona ίσχυαν την ίδια στιγμή στη χώρα καταγωγής.

Η υπόθεση επιστρέφει στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου, το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη του τη νομολογία του δικαστηρίου στην απόφασή του.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.