Χειμερινό μπόνους για τους οδηγούς της Lieferando στη Γερμανία

Οι οδηγοί στη Γερμανία που εργάζονται για τη Lieferando θα λαμβάνουν μεγαλύτερη αμοιβή κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι οδηγοί της Lieferando λαμβάνουν αύξηση 50 λεπτών για το χειμώνα

Η Lieferando, το γερμανικό υποκατάστημα της διεθνούς εταιρείας Just Eat Takeaway, που εδρεύει στην Ολλανδία, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους που εργάζονται ως διανομείς ένα ωριαίο μπόνους 50 λεπτών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Με τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου, οι οδηγοί διανομής έλαβαν επιπλέον 50 λεπτά την ώρα από τον εργοδότη τους, μια πολιτική που θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Οι αναγνωρίσιμοι διανομείς με τα πορτοκαλί ρούχα θα λαμβάνουν άλλα 50 σεντς επιπλέον όταν εργάζονται ώρες κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής κίνησης τα βράδια και τα Σαββατοκύριακα.

Οι αναβάτες έλαβαν επίσης ένα μπόνους έως και 300 ευρώ, ανάλογα με τις συμφωνημένες ώρες στη σύμβαση εργασίας τους, για να αμβλύνουν το πλήγμα του πληθωρισμού στη Γερμανία, ο οποίος πρόσφατα ανήλθε σε ιστορικά ύψη.

Σύμφωνα με τη Lieferando, οι οδηγοί της λαμβάνουν εγγυημένο ωρομίσθιο 12 ευρώ. Ο νόμιμος κατώτατος μισθός στη Γερμανία αυξήθηκε στα 12 ευρώ τον Οκτώβριο.

Οι εργαζόμενοι της Lieferando στο Βερολίνο πάγωσαν το χειμώνα του 2021

Η κίνηση της Lieferando να προσθέσει 50 λεπτά την ώρα στο πακέτο αμοιβών των εργαζομένων της είναι πιθανότατα μια ακόμη συνέπεια των διαφορών μεταξύ της εταιρείας και πολλών εργαζομένων της στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2021.

Όταν το βαρύ χιόνι έπληξε την πόλη της Γερμανίας τον Φεβρουάριο του 2021, οι εργαζόμενοι της Lieferando ενθαρρύνθηκαν από το Betriebsrat (συμβούλιο εργασίας) να αναφέρουν επίσημα ότι πίστευαν ότι εργάζονταν σε μη ασφαλείς συνθήκες.

Η αναφορά αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τραβήξουν χειρόφρενο οι διανομείς στο Βερολίνο, με τις εργασίες να διακόπτονται για τρεις ημέρες.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση στον Τύπο σχετικά με την αύξηση των μισθών κατά 50 λεπτά, η Lieferando ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί ένα μοντέλο απασχόλησης το οποίο είναι εξαιρετικά δίκαιο και τονίζει ότι οι εργαζόμενοι συνάπτουν συμβάσεις εργασίας σε “τακτική και μόνιμη βάση”, με επιδόματα ασθενείας και επιδόματα αδείας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.