Χειμώνας στη Στουτγκάρδη – Τόσο χιόνι είναι σπάνιο φαινόμενο

Αρκετό χιόνι έπεσε στη Στουτγκάρδη τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι τιμές βρίσκονται στο ανώτερο εύρος. Αλλά το λευκό μεγαλείο θα μπορούσε σύντομα να τελειώσει.

Στουτγκάρδη – Τα νοτιοδυτικά της χώρας βυθίζονται ξανά στο χιόνι: Ακόμα και στους δρόμους της Στουτγάρδης και οι στέγες καλύπτονται στο λευκό, αν και η πρωτεύουσα του κρατιδίου συνήθως παρουσιάζεται διαφορετικά με μια γκρι „κουβέρτα“ λάσπης το χειμώνα.

Αλλά χιονίζει πιο συχνά στη Στουτγκάρδη αυτόν τον χειμώνα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια; Σύμφωνα με τη γερμανική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD), είναι μάλλον η σύγκριση που κάνει αυτό το έτος να φαίνεται ιδιαίτερα λευκό.

“Ο χειμώνας του περασμένου έτους ήταν εξαιρετικά φτωχός σε χιόνι”, δηλώνει ο Andreas Pfaffenzeller σε συνέντευξη.

Το 2010 το χιόνι κάλυψε το Schnarrenberg για 25 ημέρες και πριν από δύο χρόνια ήταν τουλάχιστον 16 ημέρες.

Το χιόνι δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό φέτος. Η υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής έξι εκατοστών προέρχεται από την περασμένη Δευτέρα. Το ρεκόρ από το 1982 είναι 40 εκατοστά στο Schnarrenberg. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν εάν μπορούν να επιτευχθούν τόσο υψηλές τιμές.

Ωστόσο, οι πιθανότητες είναι μικρές. Από την Τρίτη, θα χιονίζει λιγότερο και μετά θα ανέβουν οι θερμοκρασίες. Στη συνέχεια, θα επικρατήσουν περίπου τρεις έως οκτώ βαθμοί στις χαμηλές οροσειρές. Επιπλέον, θα βρέχει περισσότερο.

Την Παρασκευή θα επικρατήσουν θερμοκρασίες έως και δέκα βαθμούς. Επιπλέον, ο καιρός προβλέπεται θυελλώδης.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.