Οι χοίροι το τελευταίο «θύμα» της ενεργειακής κρίσης στη Γερμανία

Ιστορικό χαμηλό στη Γερμανία καταγράφουν τα κοπάδια χοίρων καθώς και οι φάρμες εκτροφής τους, καθώς οι παραγωγοί αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στην εκτίναξη των τιμών, λόγω ενεργειακής κρίσης.

Τόσο ο αριθμός των ζώων, όσο και των χοιροτροφικών μονάδων μειώθηκαν «λόγω της επίμονα δύσκολης οικονομικής κατάστασης» ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στατιστικής (Destatis), προσθέτοντας πως η μεγάλη αύξηση σε ενέργεια, έξοδα λιπασμάτων και ζωοτροφών εκτόξευσαν το κόστος παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έως τις 3 Νοεμβρίου αυτού του έτους είχαν καταγραφεί στη χώρα 21.3 εκατομμύρια χοίροι, κατά 10% λιγότεροι από το 2021 και σχεδόν 20% από το 2020, αριθμός που συνιστά τον χαμηλότερο όλων των εποχών.

Επιπλέον, η χώρα έχασε 1.900 χοιροτροφεία φέτος.

Τον Οκτώβριο, τον τελευταίο μήνα με διαθέσιμα στοιχεία, το κόστος παραγωγής της βιομηχανίας κτηνοτροφίας (για όλα τα κρέατα) είχε εκτιναχθεί κατά 47% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, καταδεικνύουν τα δεδομένα της Destatis.

Τα νεότερα αυτά στοιχεία αποτελούν άλλο ένα πλήγμα στη γερμανική βιομηχανία που είναι αντιμέτωπη με την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πολλοί παραγωγοί σε κοστοβόρους σε ενέργεια τομείς της βιομηχανίας -μεταλλουργίες, χημικά, υαλουργία, έκαναν περικοπές στην παραγωγή τους, ενώ άλλοι προχώρησαν σε απολύσεις, μείωση προσωπικού και μεταφορές των εγκαταστάσεών τους σε φθηνότερα μέρη του εξωτερικού για ανταπεξέλθουν.

Για τη χοιροτροφία συγκεκριμένα, τα ενεργειακά κόστη δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Μια έξαρση του ιού της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην ανατολική Γερμανία καθώς και η μείωση εξαγωγών στην Κίνα, λόγω της αυστηρής πολιτικής «μηδενικής Covid- επέτεινε το πρόβλημα στη βιομηχανία.

Με πληροφορίες από CNN

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.