Χορέψτε τον Μάιο στο Μόναχο: Εδώ στήνονται τα Maibaum 2023

Ο Μάιος υποδέχεται παραδοσιακά το Μόναχο με χορό και πάρτι. Σε πολλά μέρη υψώνονται επίσης τα Maibaum. Μια επισκόπηση…

Πλησιάζει η στροφή του μήνα στον Μάιο και μαζί του η μετάβαση στην ελπίδα της όμορφης εποχής. Πολλά Maibaum στο Μόναχο βρίσκονται ήδη είναι έτοιμα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Μονάχου μπορούν να γιορτάσουν και να χορέψουν τον Μάιο σε αυτές τις τοποθεσίες.

Χορέψτε τον Μάιο στο Μόναχο – εδώ στήνονται τα Maibaum και ξεκινάει ο χορός

Στο Westpark στο Σέντλινγκ, το παραδοσιακό Φεστιβάλ Maibaum πραγματοποιείται στις 29 και 30 Απριλίου.

Στην Luise-Kiesselbach-Platz μπορείτε να γιορτάσετε το Σάββατο από τις 2 έως τις 9 μ.μ. και την Κυριακή από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Στο Μόναχο-Ριμ, επίσης, οι άνθρωποι μπορούν να γιορτάσουν πριν από την 1η Μαΐου. Στις 30 Απριλίου, το Maibaum θα στηθεί στη Riemer Straße στις 10 π.μ. Από τις 7 μ.μ. θα υπάρχει χορός στο Gut Riem.

Την ίδια την 1η Μαΐου, η γιορτή του Maibaum της φυλής D’ Würmtaler θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στο Bachbauernhof στο Μόναχο-Πάσινγκ.

Το Maibaum θα υψωθεί επίσης εκείνη την ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για το Westpark στο Sendling. Μετά το προ-πάρτι στις 29 και 30 Απριλίου, το Maibaum θα υψωθεί και εδώ στις 2 μ.μ. την 1η Μαΐου. Το πάρτι αρχίζει στις 10 π.μ.

Παράδοση της Πρωτομαγιάς στο Μόναχο

Σε πολλές συνοικίες του Μονάχου υπάρχει ένα Maibaum όπου οι άνθρωποι χορεύουν και γιορτάζουν μέσα στον χαρούμενο μήνα χρόνο με το χρόνο.

Παραδοσιακά, οι μεγαλύτεροι στήνονται για τέσσερα έως πέντε χρόνια. Αυτό απαιτεί βαρύ εξοπλισμό σε ορισμένα μέρη.

Παραδοσιακά, η αλλαγή στον Μάιο σηματοδοτεί την ενεργή εποχή για τη γεωργία. Τα χωράφια καλλιεργούνται και σπέρνονται σπόροι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η γιορτή με τον πολύχρωμο Maibaum αντιπροσωπεύει επίσης την τύχη και τη γονιμότητα.

Στο Laimer Anger, η γιορτή του Μαΐου ξεκινά μια ώρα αργότερα, στις 11 π.μ. Στο Allach, επίσης, ένα νέο Maibaum στήνεται στο Eversbusch την 1η Μαΐου.

1 Μαΐου στο Μόναχο: Viktualienmarkt και πάρτι στην πλατεία Marienplatz

Στην αγορά Viktualienmarkt θα υπάρχει φυσικά και πάλι το παραδοσιακό Maibaum. Σύμφωνα με την πόλη, πρόκειται πλέον για το 14ο δέντρο. Αποτελεί το ορόσημο της αγοράς.

Παραδοσιακά, οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων πραγματοποιούνται στην πλατεία Marienplatz.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης του Μονάχου. Από τις 12.30 μ.μ. θα υπάρχει δωρεάν ζωντανή μουσική.

Το Maidult στο Μόναχο ξεκινά επίσης στις 29 Απριλίου. Στην πλατεία Mariahilfplatz, οι πάγκοι, τα περίπτερα και τα πανηγυράκια προσφέρουν ένα ποικίλο πρόγραμμα μέχρι τις 7 Μαΐου.

Η ανοιξιάτικη γιορτή στην Theresienwiese προσφέρει επίσης την ευκαιρία να γιορτάσετε μέσα στον χαρούμενο μήνα μέχρι τις 7 Μαΐου.

Λίγο αργότερα, το Glockenbachviertel γιορτάζει τον Μάιο.

Στις 6 Μαΐου από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και στις 7 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή Rosa-Stangerl-Fest στην Karl-Heinrich-Ullrichs-Platz.

Ο καιρός την 1η Μαΐου στο Μόναχο: Θα μπορούσε να είναι καλύτερος…

Ο καιρός για την έναρξη της υπαίθριας σεζόν στο Μόναχο, ωστόσο, αφήνει δεν πολλά περιθώρια για χαρά.

Ένας εμπειρογνώμονας του καιρού κάνει λόγο ακόμη και για “καταστροφικό καιρό”.

Είναι αλήθεια ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν σιγά σιγά λίγο ψηλότερα μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Όμως δεν διαφαίνεται τέλος για τον άστατο καιρό με βροχές, όπως αναφέρει η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης