Χωρίς καραντίνα τα ταξίδια στην Ελλάδα: Για ποιες χώρες ισχύει;

Την κατάργηση της υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη πέντε χώρες του εξωτερικού θέτει σε εφαρμογή η Ελλάδα, καταρτίζοντας ένα σχέδιο πιλοτικού «ανοίγματος» του τουρισμού από την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα, χωρίς να τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί ή να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

«Θα άρουμε σταδιακά τους περιορισμούς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εν όψει του “ανοίγματος” στις 14 Μαΐου» δήλωσε, χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η πρόωρη επανεκκίνηση του τουρισμού θα αφορά αποκλειστικά τους ταξιδιώτες από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι αφίξεις δε, θα λαμβάνουν χώρα μόνο μέσω των αερολιμένων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Κω, Μύκονο, Σαντορίνη και Κέρκυρα, καθώς και μέσω δύο συγκεκριμένων συνοριακών περασμάτων στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πάντως, όλοι οι εισερχόμενοι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν απαρέγκλιτα τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε περιοχής.

Μέχρι πρότινος, όλοι οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό ήταν υποχρεωμένοι να τεθούν σε καραντίνα επτά ημερών στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, βέβαια, η Ελλάδα προέβη σε άρση των παραπάνω περιορισμών για τους ταξιδιώτες από το Ισραήλ, χάρη στο επιτυχημένο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας.

Πάντως, όπως έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, επισήμως το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου του 2021, όταν και επιτραπεί η είσοδος σε πολίτες ξένων χωρών, υπό την προϋπόθεση:

  1. α) να έχουν εμβολιαστεί,
  2. να διαθέτουν ανοσία ή
  3. να προσκομίζουν αρνητικό τεστ Covid.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.