Χρυσές δουλειές για τον γερμανικό κατασκευαστή όπλων Rheinmetall

Καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας έχει ωθήσει τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, η γερμανική εταιρεία όπλων Rheinmetall ανέφερε πως αναμένει οι πωλήσεις της να αυξηθούν κατά 15 έως 20 τοις εκατό φέτος.

Η Rheinmetall ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τελευταίο έτος και τις προσδοκίες της για φέτος.

Αντίστοιχα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του γερμανικού κατασκευαστή όπλων αυξήθηκαν κατά 4,7 τοις εκατό πέρυσι, φτάνοντας τα 5 δισ. 658 εκατ. ευρώ.

Αυξάνοντας τα λειτουργικά της κέρδη (EBITDA) κατά 33 τοις εκατό στα 594 εκατ. ευρώ, η εταιρεία αύξησε την πληρωμή μερίσματος στους μετόχους από 2 ευρώ σε 3,30 ευρώ ανά μετοχή.

Μοιράζοντας τις προσδοκίες της για φέτος, η εταιρεία προέβλεψε ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν κατά 15 έως 20 τοις εκατό οργανικά. Αναφέρθηκε ότι οι συνολικές εντολές υπολοίπου της Rheinmetall ήταν σε επίπεδα ρεκόρ με 24,5 δισ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Rheinmetall, Armin Papperger, ανέφερε ότι 1.500 έως 3.000 περισσότερα άτομα θα απασχοληθούν μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε περισσότερες παραγγελίες.

Η Rheinmetall, η οποία διαθέτει 5 εργοστάσια στη Γερμανία, απασχολεί περίπου 24 χιλιάδες άτομα.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει σε Καναδά, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική και Αυστραλία.

Εκτός από πυρομαχικά, η Rheinmetall παράγει τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς, πυροβόλα και αντιαεροπορικά συστήματα.

Ενώ πολλές χώρες της ΕΕ ανακοίνωσαν ότι θα αυξήσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους λόγω του πολέμου της Ρωσίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr).

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Rheinmetall κορυφώθηκαν στα 164,10 ευρώ, κερδίζοντας περισσότερο από 60 τοις εκατό από τον Ρωσο- Ουκρανικό πόλεμο.

Πηγή: ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ | Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.