Γερμανία: Τα Coronabonus προωθούν τα έσοδα των συλλογικών συμβάσεων

Οι εργαζόμενοι συλλογικών συμβάσεων έλαβαν κατά μέσο όρο 4,0% περισσότερα χρήματα το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η τελευταία φορά που η Γερμανία είδε τόσο υψηλή αύξηση ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2019, όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία τη Δευτέρα.

Γερμανία: Γιατί οι τιμές των καυσίμων εκτοξεύονται αυτή την εβδομάδα;

Παρ’ όλα αυτά, η αύξηση των τιμών καταναλωτών δεν μπόρεσε να αντισταθμιστεί, καθώς αυτές αυξήθηκαν κατά 5,5% την ίδια περίοδο.

Οι εταίροι των συλλογικών διαπραγματεύσεων είχαν συμφωνήσει σε πολλές περιπτώσεις για εφάπαξ ειδικές πληρωμές, οι οποίες πλέον ισχύουν στον δημόσιο τομέα, για παράδειγμα, με τη μορφή των επιδομάτων κορωνοϊού που απαλλάσσονται από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Χωρίς τις ειδικές πληρωμές, οι συλλογικά συμφωνημένοι μισθοί αυξήθηκαν μόνο κατά 1,1% και, συνεπώς, υστερούσαν πολύ σημαντικά σε σχέση με τον πληθωρισμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.