Η Covid-19 άλλαξε τη συμπεριφορά των καταναλωτών στη Γερμανία

Σύμφωνα με έρευνα, η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία έχει γίνει πιο προσεκτική στην καταναλωτική της συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας.

Σε μια νέα μελέτη του Ινστιτούτου Μελλοντολογίας Opaschowski, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η στάση τους απέναντι στη ζωή έχει αλλάξει μόνιμα.

Συμφώνησαν με τη δήλωση: “Όσον αφορά την κατανάλωση και το ξόδεμα χρημάτων, έχω γίνει πιο μετριοπαθής και προσεκτικός – και δεν μου λείπει τίποτα”.

Ωστόσο, περισσότερες γυναίκες (65%) από ό,τι άνδρες (56%) δήλωσαν ότι έχουν γίνει πιο προσεκτικοί. Σύμφωνα με την έρευνα, οι άνω των 50 ετών (67%) είναι πιο πιθανό από ό,τι οι κάτω των 30 ετών (50%) να έχουν μια πιο προσεκτική στάση απέναντι στην κατανάλωση.

Ο Opaschowski βρίσκει το ποσοστό των κατοίκων των πόλεων εκπληκτικά υψηλό. Το 65% από αυτούς δήλωσε ότι έγινε πιο προσεκτικό.

Οι κάτοικοι της επαρχίας, δηλαδή οι ερωτηθέντες που δεν ζουν σε μεγάλες πόλεις, συμφώνησαν μόνο με το 53% αυτής της δήλωσης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.