Covid: Μια επισκόπηση των νέων ψηφισμάτων στη Γερμανία

Επισκόπηση των νέων ψηφισμάτων στη Γερμανία

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να μαίνεται – έτσι οι υπάρχουσες απαιτήσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Επιπλέον, θα ισχύσουν αυστηρότεροι κανόνες όπως περιορισμένοι επαφής.

Τα ψηφίσματα της Καγκελάριου Μέρκελ (CDU) και των ηγετών της χώρας με μια ματιά.

Το lockdown στη Γερμανία θα παραταθεί και θα ενισχυθεί έως τις 31 Ιανουαρίου λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας. Αυτά είναι τα ψηφίσματα των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων με μια ματιά:

1. Eπαφές

Οι περιορισμοί επαφής είναι αυστηρότεροι. Στο μέλλον, οι συναντήσεις εκτός του νοικοκυριού σας θα επιτρέπονται μόνο με ένα άλλο άτομο.

2. Μετακινήσεις

Άτομα από περιοχές με επίπτωση 7 ημερών άνω των 200 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους επιτρέπεται να μετακινούνται μόνο σε ακτίνα 15 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας τους.

Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για σημαντικούς λόγους – δεν περιλαμβάνονται τουριστικές ημερήσιες εκδρομές. Επί του παρόντος πάνω από 70 περιοχές στη Γερμανία θα επηρεαστούν από αυτούς τους περιορισμούς.

3. Εμβολιασμοί

Όλοι οι κάτοικοι των εγκαταστάσεων περίθαλψης ασθενών θα πρέπει να μπορούν να εμβολιαστούν το αργότερο έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου, περίπου τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου λέγεται ότι θα έχουν χορηγηθεί.

Λόγω της έλλειψης εμβολίων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει επίσης τον κατασκευαστή Biontech από την πολιτεία της Έσσης, ώστε η παραγωγή να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο στο νέο εργοστάσιο στο Marburg.

4. Επίδομα παιδικής ασθένειας/Άδεια γονέων

Κανονικά, κάθε γονέας, εάν είναι ασφαλισμένος με νόμιμη εταιρεία ασφάλισης υγείας, λαμβάνει επίδομα παιδικής ασθένειας έως και δέκα εργάσιμες ημέρες ετησίως, και μονογονείς για έως και 20 ημέρες.

Η περίοδος για εκείνους με νόμιμη ασφάλιση υγείας θα πρέπει προσωρινά να αυξηθεί σε 20 ή 40 ημέρες. Το δικαίωμα ισχύει επίσης εάν το παιδί δεν μπορεί να πάει στο σχολείο ή στο παιδικό σταθμό λόγω της πανδημίας.

5. Ταξίδια

Όποιος εισέρχεται από περιοχή κινδύνου στο εξωτερικό πρέπει να κάνει τεστ στο μέλλον κατά την άφιξή του ή 48 ώρες πριν.

Η υποχρέωση για καραντίνα δέκα ημερών, η οποία μπορεί να τερματιστεί από την πέμπτη ημέρα με αρνητικό τεστ, παραμένει. Επιπλέον, επισημαίνεται και πάλι ρητώς ότι πρέπει να αποφεύγεται το ταξίδι σε περιοχές κινδύνου χωρίς σημαντικό λόγο.

Εκτός από την υποχρέωση τεστ και καραντίνας, υπάρχει επίσης η υποχρέωση ψηφιακής εγγραφής για είσοδο στη Γερμανία από περιοχές κινδύνου.

6. Καντίνες/Κυλικεία

Τα κυλικεία εταιριών μπορούν ακόμη να προσφέρουν φαγητά και ποτά σε πακέτο. Απαγορεύεται όμως η επί τόπου κατανάλωση.

7. Απαγόρευση κυκλοφορίας

Το κλείσιμο εστιατορίων, ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων και μεγάλων τμημάτων του λιανικού εμπορίου θα παραταθεί έως τις 31 Ιανουαρίου.

Στο λιανικό εμπόριο, υπάρχουν εξαιρέσεις για καταστήματα που καλύπτουν καθημερινές ανάγκες. Αυτές περιλαμβάνουν: παντοπωλεία, εβδομαδιαίες αγορές, υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης, αγορές ποτών, καταστήματα υγιεινής διατροφής, καταστήματα ειδών για μωρά.

Φαρμακεία, καταστήματα ιατρικών ειδών, καταστήματα ειδών υγιεινής, οπτικοί, καταστήματα ακουστικών βαρηκοΐας, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων και ποδηλάτων, τράπεζες και ταμιευτήρια, ταχυδρομεία, στεγνοκαθαριστήρια, πλυντήρια, πωλήσεις εφημερίδων, προμήθειες ζώων, αγορές ζωοτροφών και χονδρέμποροι παραμένουν ανοιχτά.

8. Σχολεία

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ή θα διακοπεί η υποχρεωτική παρακολούθηση. Εξασφαλίζεται η φροντίδα έκτακτης ανάγκης και προσφέρεται εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μπορεί να ισχύουν ξεχωριστοί κανονισμοί για τις τελευταίες τάξεις. Όπως πάντα, τα ίδια τα κρατίδια ρυθμίζουν τη συγκεκριμένη διαδικασία στα σχολεία και τα παιδικά κέντρα, επειδή είναι δική τους ευθύνη.

9. Κέντρα φύλαξης παιδιών/Νηπιαγωγεία/Παιδικοί σταθμοί

Τα κέντρα φύλαξης παιδιών θα παραμείνουν επίσης κλειστά. Υπάρχουν πρόσθετες δυναντότητες για τους γονείς να λαμβάνουν άδεια μετ’ αποδοχών για να φροντίζουν τα παιδιά τους κατά την αναφερόμενη περίοδο.

10. Εργασία

Οι εργοδότες καλούνται να ελέγξουν εάν οι εταιρείες τους μπορούν να κλείσουν είτε μέσω εταιρικών αργιών είτε με γενναιόδωρες λύσεις στο σπίτι, ώστε να διευκολυνθεί η εργασία από το σπίτι.

11. Κατανάλωση αλκοόλ

Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε δημόσιους χώρους. Σε παραβιάσεις επιβάλλονται πρόστιμα.

12. Κομμωτήρια

Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στον τομέα της προσωπικής και σωματικής φροντίδας, όπως κομμωτήρια, στούντιο καλλυντικών, μασάζ, στούντιο τατουάζ και παρόμοιες επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές.

13. Απαραίτητες θεραπείες

Παραμένουν δυνατές ιατρικές απαραίτητες θεραπείες, όπως η φυσιοθεραπεία, η εργασιακή θεραπεία και η λογοθεραπεία, καθώς και η ποδιατρική / περιποίηση ποδιών.

14. Εκκλησιαστικές λειτουργίες

Εκκλησιαστικές λειτουργίες σε εκκλησίες, συναγωγές και τζαμιά, καθώς και συναντήσεις άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων επιτρέπονται μόνο εάν μπορεί να διατηρηθεί η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων.

Είναι υποχρεωτικό να φοράτε μάσκα, απαγορεύεται η ψαλμωδία σε εκκλησίες. Εάν αναμένεται κοσμοσυρροή, οι επισκέπτες πρέπει να εγγραφούν.

15. Φροντίδα ηλικιωμένων

Το προσωπικό σε εγκαταστάσεις γηροκομείων και περίθαλψης ασθενών πρέπει να ελέγχεται πολλές φορές την εβδομάδα μέσω τεστ. Σε περιοχές με αυξημένο αριθμό περιπτώσεων, οι επισκέπτες πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ.

Επόμενα βήματα:

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια πρέπει τώρα μεμονωμένα να εφαρμόσουν τα ψηφίσματα μέσω διατάξεων. Στις 25 Ιανουαρίου, οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να συμβουλευτούν ξανά.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.