Covid στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Χωρίς αλλαγές κανονισμών

Οι ανεμβολίαστοι στη Βάδη-Βυρτεμβέργη θα αντιμετωπίζουν το λεγόμενο επίπεδο προειδοποίησης εάν πάρα πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Οι ανεμβολίαστοι δεν χρειάζεται να αναμένουν περαιτέρω περιορισμούς στη Βάδη-Βυρτεμβέργη τις επόμενες ημέρες. Ο αριθμός των ασθενών με Covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Βάδης-Βυρτεμβέργης ήταν 246 την Πέμπτη, σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Υγείας (LGA), και συνεπώς κάτω από το σημαντικό όριο των 250. Ωστόσο, εάν το όριο αυτό επιτευχθεί ή ξεπεραστεί δύο συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες, από την επόμενη ημέρα θα ισχύουν αυτόματα περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους.

Λόγω του Σαββατοκύριακου και της αργίας της Δευτέρας, αυτό μπορεί τώρα να επιτευχθεί το νωρίτερο την επόμενη Τρίτη. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν αυστηρότεροι κανόνες πριν από την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Για τον υπουργό Υγείας Manfred Lucha και τους εμπειρογνώμονες του κρατιδίου, δεν τίθεται πλέον το ερώτημα αν θα έρθουν οι αυστηρότεροι κανόνες, αλλά πότε, ενόψει της αύξησης του αριθμού των ασθενών.

Σχεδόν σε ένα στα δέκα κρεβάτια εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται ένα άτομο με συμπτώματα κορωνοϊού και ο αριθμός αυξάνεται σταθερά.

“Οι λόγοι της εξέλιξης είναι ξεκάθαροι για μένα”, είχε δηλώσει πρόσφατα ο Lucha. “Το μικρό ποσοστό των μη εμβολιασμένων είναι υπεύθυνο για το 80% των λοιμώξεων και συνεπώς, φυσικά, για την τεταμένη κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας”.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Στουτγάρδης, Stefan Ehehalt, αναμένει επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων: “Το τέταρτο κύμα συνεχίζει να αυξάνεται”, δήλωσε την Πέμπτη.

Επί του παρόντος, 3 από τα 100 άτομα που βρέθηκαν θετικά στη Στουτγάρδη αρρώστησαν τόσο σοβαρά που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. “Πρέπει να φοβόμαστε ότι η επιβάρυνση των νοσοκομείων και ιδιαίτερα του προσωπικού θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά”, προειδοποίησε.

Αυτό είναι το επίπεδο προειδοποίησης

Σε επίπεδο προειδοποίησης, θα ισχύουν και πάλι περιορισμοί επαφής: Ένα νοικοκυριό επιτρέπεται να συναντηθεί μόνο με άλλα πέντε άτομα. Εξαιρούνται οι αναρρωμένοι και τα εμβολιασμένα άτομα, τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών, καθώς και τα άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Επιπλέον, τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid 19 θα πρέπει να έχουν αρνητικά τεστ PCR σε πολλούς τομείς.

Ένα άλλο κριτήριο για ένα επίπεδο προειδοποίησης είναι ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ανά 100.000 κατοίκους και εισάγονται σε νοσοκομεία εντός μιας εβδομάδας.

Το επίπεδο προειδοποίησης τίθεται σε ισχύ μόλις η λεγόμενη συχνότητα νοσηλείας φθάσει την τιμή 8 για πέντε συνεχόμενες ημέρες. Αυξήθηκε ελαφρώς την Πέμπτη από 4,2 σε 4,3. Εάν είναι 8,0 ή υψηλότερος για πέντε συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες, ενεργοποιείται το επίπεδο προειδοποίησης σύμφωνα.

Ο δείκτης επίπτωσης αυξάνεται

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης των νέων λοιμώξεων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη αυξήθηκε σημαντικά, φθάνοντας την Πέμπτη τις 171. Ο αριθμός αυτός δείχνει πόσες νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους αναφέρθηκαν στις αρχές εντός μιας εβδομάδας.

Το Βερολίνο θέλει να ακολουθήσει διαφορετική οδό

Ενώ η Βάδη-Βυρτεμβέργη συνεχίζει να προειδοποιεί, οι πιθανοί μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι SPD, Πράσινοι και FDP στο Βερολίνο δεν θέλουν να επεκτείνουν τη νομική βάση για εκτεταμένους περιορισμούς λόγω της πανδημίας στη Γερμανία.

Η “επιδημική κατάσταση εθνικής εμβέλειας” πρόκειται να λήξει στις 25 Νοεμβρίου μετά από περίπου 20 μήνες, με μια μεταβατική περίοδο έως τις 20 Μαρτίου 2022. Την περασμένη Τετάρτη, οι τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες ανέφεραν ως κύριο λόγο την πρόοδο των εμβολιασμών.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Τους ευνούχιζε στο τραπέζι της κουζίνας του

Έσση: Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε παιδιά μπροστά από παιδικό σταθμό

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.