Η Δανία σταματά τους εμβολιασμούς – Η πανδημία τέθηκε υπό έλεγχο

Σε μια κρίσιμη απόφαση, που δείχνει ότι η πανδημία υποχωρεί και ο κορωνοϊός εισέρχεται σε ενδημική φάση, προχωρά η Δανία.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα εμβολιασμών θα σταματήσει, καθώς σύμφωνα με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές «η χώρα βρίσκεται σε καλή θέση για να πράξει κάτι τέτοιο».

«Ο κορωνοϊός έχει τεθεί υπό έλεγχο» διαμηνύει το υπουργείο Υγείας της Δανίας.

Τον Φεβρουάριο, η χώρα απέσυρε τους περιορισμούς για τη νόσο Covid-19, με την αιτιολογία ότι η παραλλαγή Omicron δεν «συνιστά απειλή για την κοινωνία» και ότι τα «ενέσιμα σκευάσματα αποδείχθηκαν υπερ-όπλα».

Η χορήγηση εμβολίων στη Δανία θα σταματήσει στις 15 Μαΐου, θα συνεχιστεί όμως μετά το καλοκαίρι.

Το ποσοστό των διπλά εμβολιασμένων στη Δανία φτάνει στο 81%, που ισοδυναμεί σε 5,8 εκατ. πολίτες. Οι τριπλά εμβολιασμένοι στη χώρα απαρτίζουν, την ίδια στιγμή, το 61,6% του πληθυσμού.

Στη Δανία, οι εμβολιασμοί επιταχύνθηκαν τον Νοέμβριο, ενόσω η Omicron σάρωνε τον πληθυσμό.

Από τα μέσα Ιανουαρίου άρχισε, δε, να είναι διαθέσιμη και η τέταρτη δόση, ενώ λίγο αργότερα συντελέστηκε η άρση όλων των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η συγκεκριμένη είδηση για τη διακοπή στη χορήγηση εμβολίων έρχεται μετά τις δηλώσεις του κορυφαίου λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, ότι η Αμερική «έχει βγει από την πανδημική φάση».

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.