Δείτε που είναι το 1ο μπαρ της Γερμανίας με ρομπότ

Από χθες, ο κόσμος κάθεται στο πρώτο μπαρ με ρομπότ της Γερμανίας στο Sausalitos στην Sonnenstraße. Δεν πρόκειται μόνο για σόου, αλλά έχει επίσης σκοπό να ανακουφίσει το προσωπικό πίσω από το μπαρ.

Ο κλάδος της εστίασης έχει χάσει περίπου 100.000 εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια. Πολλοί έχουν αλλάξει σε άλλους κλάδους και έχουν βρει καλύτερες θέσεις εργασίας. Το σερβίρισμα είναι μια εξαντλητική δουλειά με ώρες εργασίας το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Η πίεση να διατηρήσουν τις υπηρεσίες τους με λιγότερο προσωπικό αποτελεί πλέον σημαντική πρόκληση για τους ιδιοκτήτες. “Τώρα θέλουμε να φροντίσουμε το προσωπικό που δεν έχει φύγει”, λέει ο Heidt, “να μειώσουμε τη σωματική καταπόνηση”.

Και εδώ είναι που η αυτοματοποίηση και η ψηφιοποίηση μπαίνουν στο παιχνίδι και στον κλάδο της εστίασης.

Έλλειψη προσωπικού στη γαστρονομία στη Γερμανία

Το μοχίτο είναι το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στο Sausalitos. Όποιος έχει φτιάξει ποτέ 150 από αυτά μέσα σε ένα βράδυ, ξέρει πόσο εξαντλητικό είναι: τα βαριά μπουκάλια, το σπάσιμο και το λιώσιμο των λάιμ, το ανακάτεμα των κοκτέιλ.

Όλα αυτά γίνονται τώρα από το νέο ρομπότ. Ο Helmut Wede και η ομάδα του το ανέπτυξαν στην εταιρεία Inores. Εργάζονται κυρίως για πελάτες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. “Αλλά τεχνικά ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό”, λέει ο Wede.

Για παράδειγμα, τα ρομπότ στα μπαρ διαθέτουν επίσης μάτια, δηλαδή κάμερες, που μπορούν να ανιχνεύσουν αν ένα ποτήρι έχει ραγίσει.

Αν δεν υπάρξουν ατυχήματα, το ρομπότ μπορεί να φτιάξει ένα μοχίτο ανά λεπτό. Το σχέδιο είναι ότι τελικά θα μπορεί να το κάνει ακόμη και σε μισό λεπτό. Οι επισκέπτες πρέπει να παραγγείλουν το μοχίτο μέσω ενός κωδικού QR.

Ένα τέτοιο ρομπότ χρειάζεται πολλή προσοχή. Ένα μέλος του προσωπικού πρέπει να βρίσκεται πάντα κοντά για να διορθώνει τα λάθη και να αναπληρώνει τα συστατικά.

Ο Heidt δεν θέλησε επίτηδες να δώσει όνομα στο ρομπότ του. Αλλά η ομάδα του το έχει ήδη συμπαθήσει τόσο πολύ που αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα.

Τα ρομπότ διανέμονται από την εταιρεία Twist & Tender. Το μέλλον προβλέπεται συναρπαστικό!

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.