Δεν τελειώνει η μουστάρδα στη Γερμανία, αλλά γίνεται πιο ακριβή!

Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, πολλοί άνθρωποι συσσωρεύουν, μεταξύ άλλων, πετρέλαιο και αλεύρι, υπό το φόβο των ελλείψεων. Οι σπόροι μουστάρδας προέρχονται επίσης κυρίως από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Μάθετε εδώ τι επιπτώσεις έχει αυτό στη μουστάρδα.

Τα ράφια με το λάδι και το αλεύρι στο σούπερ μάρκετ είναι σχεδόν παντού άδεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να έχει οδηγήσει σε έλλειψη μουστάρδας, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρεάζει και την προμήθεια πρώτων υλών. Η Γερμανία προμηθεύεται τους σπόρους μουστάρδας κυρίως από τη Ρωσία και την Ουκρανία, σύμφωνα με την ένωση τροφίμων Kulinaria.

“Προς το παρόν, δεν είναι δυνατόν να εκτιμήσουμε ακριβώς σε ποιο βαθμό θα υπάρξει έλλειψη”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Kulinaria Markus Weck.

Αλλά υπήρχαν προβλήματα στην αγορά ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου. Οι σπόροι μουστάρδας έρχονται στη Γερμανία όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από τον Καναδά. Λόγω της ξηρασίας, πέρυσι η συγκομιδή ήταν περίπου η μισή από τη συνηθισμένη.

Σύμφωνα με την ένωση Kulinaria, πολλοί παραγωγοί έχουν ακόμη αποθέματα. Έτσι, οι φίλοι της μουστάρδας δεν θα χρειαστεί να τη στερηθούν στο εγγύς μέλλον.

Αλλά: Δεν θα μας τελειώσει η μουστάρδα, αλλά θα γίνει σίγουρα πιο ακριβή. Ο λόγος είναι η έλλειψη σπόρων στην παγκόσμια αγορά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή μουστάρδας Develey.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.