Διαφωνία για ένα όνομα: Ο Μαραντόνα ζει στη Στουτγκάρδη

Μπορεί ένα αγόρι να ονομαστεί Μαραντόνα; Το ληξιαρχείο στο Bad Cannstatt  Στουτγκάρδη το αρνήθηκε. Αλλά ο πατέρας προσέλαβε δικηγόρο. Ένας εκτιμητής ονομάτων έλεγξε την υπόθεση – και κατάφερε να βοηθήσει την οικογένεια της Στουτγάρδης που είναι τρελή για ποδόσφαιρο.

Στουτγκάρδη – To Noah είναι στην πρώτη θέση. Όσον αφορά τα πιο δημοφιλή ονόματα των νεογέννητων, το Ben, ενώ για πολύ καιρό είχε ξεκάθαρα την πρωτιά στη Γερμανία, έπεσε στην όγδοη θέση μεταξύ των αγοριών.

Το Noah ακολουθείται από το Leon (δεύτερη θέση), το Matteo (τρίτη θέση), το Paul (τέταρτη θέση) και το Felix (πέμπτη θέση). Η τάση προς τα κλασικά ονόματα συνεχίζεται στα top 100 του 2020.

Μπορείτε να βρείτε το Karl (θέση 35), το Theodor (θέση 58), το Fritz (θέση 74) και το Bruno (85), αλλά όχι το Uwe, ούτε το Thomas, ούτε το Frank, ούτε το Martin, ούτε το Alfred – αλλά… ούτε και το Maradona.

Ο Μαραντόνα, πράγμα που έπληξε σκληρά τον κόσμο του ποδοσφαίρου, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 στο Dique Luján της Αργεντινής. Αλλά υπάρχει κι άλλος ένας Maradona. Ο Μαραντόνα από τη Στουτγκάρδη είναι οκτώ ετών και επιθετικός στο SV Fellbach.

Ο Μαραντόνα της Στουτγκάρδης

Το γεγονός ότι το αγόρι φέρει το όνομα ενός Αργεντινού που ήταν είδωλο για πολύ κόσμο, όπως κανένας άλλος ποδοσφαιριστής, οφείλεται στην επιμονή του πατέρα του Welid Hossen.

Ο πατέρας, ο οποίος γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη και τώρα είναι επικεφαλής πωλήσεων στην Coca Cola European Partners, έπαιζε στην ομάδα νέων VfB, αργότερα με τους Kickers και στην TSF Ditzingen.

Το ψευδώνυμό του ήταν Maradona. Η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν ο γιος του, που γεννήθηκε το 2012 (η μητέρα Sabrina είναι επίσης φαν του ποδοσφαίρου), να ακούει στο όνομα Maradona, όχι μόνο ως ψευδώνυμο.

Το ληξιαρχείο στο Bad Cannstatt, ωστόσο, απέρριψε αυτό το αίτημα. Ο λόγος: Το Μαραντόνα είναι επώνυμο στην Αργεντινή και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζεται ως ανδρικό όνομα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας;.

Ένας άλλος πατέρας θα μπορούσε να αναζητήσει μία λίστα με τα πιο δημοφιλή ονόματα και να βρει μια εναλλακτική λύση. Αλλά όχι ο Welid Hossen. Προσέλαβε έναν ακριβό δικηγόρο για να συντάξει μια γνωμάτευση ονόματος.

Το κέντρο ονομάτων του Πανεπιστημίου της Λειψίας διερευνά εκ μέρους του την “δυνατότητα καταχώρισης του ονόματος Maradona ως ανδρικού ονόματος“.

Το Maradona, λέει, δεν είναι γνωστό ως όνομα στη Γερμανία, αλλά τα Maradon, Marat και Mardan. Το όνομα Maradona προέρχεται από την “ονομασία ενός τόπου στην επαρχία Lugo στη βορειοδυτική Ισπανία“. Η Verona Pooth και ο γιος της San Diego δεν ήταν οι μόνοι που απέδειξαν ότι τα γερμανικά παιδιά πήραν το όνομά τους από πόλεις.

Οι γονείς του Μαραντόνα από την Στουτγκάρδη έδωσαν στο αγόρι ένα δεύτερο όνομα λόγω των ριζών του από το Λίβανο. Αυτό είναι το Naél (Αραβικά για δώρο). Κατά τη γνώμη του ειδικού, ο συνδυασμός Naél Maradona είναι αναγνωρίσιμος ως ανδρικό όνομα. Εν ολίγοις: Το ληξιαρχείο έπρεπε να εγκρίνει το Maradona κατά τη δεύτερη προσπάθεια των γονιών.

Έκτοτε, ο μικρός από τη Στουτγκάρδη είναι ο πρώτος Maradona της Γερμανίας. Ωστόσο, δεν έχει φτάσει ακόμα στα 100 πιο δημοφιλή ονόματα. Μήπως αυτό όμως αλλάξει όταν ακουστεί η κραυγή “Γκολ από τον Maradona! ” στο Fellbach;

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.