Διαφωνία σχετικά με τις ώρες εργασίας λόγω Omikron στη Γερμανία

Η κυβέρνηση και οι αρχές ανησυχούν ότι η μετάλλαξη Omikron θα μπορούσε να παραλύσει σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής.

Οι εργαζόμενοι σε δώδεκα τομείς, από τη διάθεση απορριμμάτων έως τη γεωργία και τις ασφάλειες, αντιμετωπίζουν έναν πιθανό εξαναγκασμό να εργάζονται περισσότερες ώρες.

Οι επτά περιφερειακές διοικήσεις έχουν εκδώσει γενικές διαταγές για το σκοπό αυτό και το συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε την Τρίτη νομικές ενέργειες.

Τις καθημερινές, οι εργοδότες μπορούσαν να διατάσσουν έως και δώδεκα ώρες εργασίας, με τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας να μην υπερβαίνει τις 60 ώρες. Εάν η εργασία δεν μπορεί να γίνει τις εργάσιμες ημέρες, επιτρέπεται επίσης η εργασία την Κυριακή.

“Οι εργαζόμενοι κράτησαν το κατάστημα σε λειτουργία μέχρι το όριο της εξάντλησης και σε ορισμένες περιπτώσεις πέραν αυτού”, επέκρινε η περιφερειακή διευθύντρια της Verdi, Luise Klemens, στο Μόναχο.

“Η αύξηση των μέγιστων επιτρεπόμενων ωρών εργασίας και η δυνατότητα εργασίας την Κυριακή αποτελεί απαράδεκτη επιβολή”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.